Česká televize: Adam Plachetka s Leošem Marešem na jednom pódiu. Startuje festival Zlatá Praha

25.09.2017 14:20

Adam Plachetka, Eva Pilarová, Dasha, Štefan Margita, Jan Smigmator, ale i Leoš Mareš. Čtyřiapadesátý ročník festivalu České televize Zlatá Praha odstartuje ve velkém stylu. Na zahajovací večer, jenž se bude konat 27. září na Nové scéně a který bude živě vysílat ČT art od 20:20 hodin, si operní pěvec Adam Plachetka přizval hvězdné hosty.

Česká televize: Adam Plachetka s Leošem Marešem na jednom pódiu. Startuje festival Zlatá Praha
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

„Jsem rád, že pozvání na zahajovací koncert přijala pestrá paleta přátel a kolegů. Věřím, že se program podařilo sestavit rozmanitě, aby si v něm každý našel hudbu jemu blízkou. Večer by se měl nést ve svátečním, leč v lehce oddechovém festivalovém duchu, aby si ho mohli co nejlépe užít hosté v sále i u televizních obrazovek,“ popisuje Adam Plachetka, který programem zahajovacího večera provede společně s moderátorem Leošem Marešem.

Slavnostní večer zahájí Adam Plachetka Mozartovou árií z opery Don Giovanni Fin ch'han dal vino. Postupně se na pódiu vystřídají všichni hosté. Na programu je i několik duetů, které si Adam Plachetka zazpívá s Janem Smigmatorem, Evou Pilarovou, Dashou a Štefanem Margitou. Zazní písně jako Věřím hvězdám, Le Temps des Cathédrales, Song That Goes Like This či Znám jednu dívku. První den Zlaté Prahy uzavře skladba What a Wonferful World, již zazpívá všech pět pěvců společně. Hudební doprovod pro celý večer zajistí Epoque Orchestra.

Adam Plachetka debutoval roku 2005 v pražském Národním divadle. Krátce nato se objevil jako Don Basilio v Lazebníku sevillském ve Státní opeře. Od té doby vystupoval v také v operních domech v Salzburku, Mnichově, Vídni Miláně, Londýně i New Yorku a spolupracoval s dirigenty, jako jsou Daniel Barenboim, Riccardo Muti nebo Christian Thielemann.

Kromě Adama Plachetky se letošního ročníku Zlaté Prahy zúčastní i Petr Zuska a Štefan Margita, jimž jsou věnované dva po sobě jdoucí večery, čestným hostem je Gabriela Beňačková. Mezinárodní festival České televize Zlatá Praha, startující ve středu 27. září, se koná již od roku 1964 a patří tak k nejstarším televizním festivalům na světě. Do soutěže je letos přihlášeno celkem 73 snímků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…