Česká televize přiveze do Varů Modré stíny i Blue Effect

28.06.2016 22:00

Česká televize uvede v letošním roce do kin 31 nových koprodukčních snímků. Jedenáct z nich se divákům představí na nadcházejícím ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V jeho oficiálním programu se letos ale objeví i díla televizní.

Česká televize přiveze do Varů Modré stíny i Blue Effect
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Česká televize má jako největší tuzemský koproducent tradičně v programu karlovarského festivalu několik zástupců z řad svých koprodukčních snímků. V sekci České filmy se letos ale objeví i díla, jež vznikala jako ryze televizní projekty, Já, Mattoni Marka Najbrta a Modré stíny Viktora Tauše. Tento posun nás velmi těší. Jsou to dva zcela odlišné žánry, za nimiž stojí i dvě výrazné režisérské osobnosti, které skvěle ilustrují šíři současných tvůrčích přístupů k televizní produkci,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Vedle historické ságy Já, Mattoni a minisérie Modré stíny se na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary představí i další televizní novinky. V  Domě České televize na Divadelním náměstí tak budou moci diváci například v premiéře zhlédnout první díl chystané série Rapl s Hynkem Čermákem. Prostor dostanou i koprodukční projekty, jako je nový film Učitelka, jejž představí režisér Jan Hřebejk, nebo Vlk z Královských Vinohrad, o kterém bude s návštěvníky Domu ČT diskutovat Jiří Mádl. Každý večer se pak pódium na Divadelním náměstí promění v hudební stage, na níž vystoupí oceňované české kapely včetně Vltavy, Blue Effect, Zrní nebo formace Bratři Orffové.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pak Česká televize přenese i do vysílání. Divákům tak ČT art nabídne například dva snímky s Willemem Dafoem, Narozen 4. července a oscarového Anglického pacienta, loňského vítěze Fóra nezávislých, americkou transgenderovou komedii Transdarinka, nebo Intimní osvětlení režiséra Ivana Passera.

Slavnostní zakončení festivalu pak Česká televize odvysílá v přímém přenosu v sobotu 9. 7. Od 20:00 na svém prvním programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…