České aerolinie v prvním pololetí přepravily o téměř 22 % více cestujících než loni

28.08.2017 10:27

Za prvních šest měsíců letošního roku přepravily České aerolinie na svých pravidelných linkách celkem 1,174 milionu cestujících. Meziročně se jedná o zlepšení o bezmála 22 %, když ve stejném období loňského roku přepravily 963 tisíc pasažérů. ČSA se také dařilo více naplňovat letadla. Průměrná obsazenost za první pololetí dosáhla hodnoty 81 %, což je meziročně výsledek lepší o 11 procentních bodů.

České aerolinie v prvním pololetí přepravily o téměř 22 % více cestujících než loni
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Dalších téměř 170 tisíc cestujících přepravily ČSA na charterových letech nebo linkách pro jiné letecké společnosti, kterým pronajímaly svá letadla včetně posádek. V prvním pololetí 2017 rostly Českým aeroliniím i některé další přepravní ukazatele. Počet vypravených zpátečních letů se zvýšil meziročně o 7 %, počet nabízených osobokilometrů (ASK) o 4 %, počet využitých osobokilometrů (RPK) o 21 %. Využívání flotily zůstalo na stejné úrovni jako v loňském roce.

„Na našich přepravních výsledcích se podstatnou měrou podepsaly příznivá ekonomická situace v Evropě a globální růst poptávky po letecké dopravě. Meziročně rostly téměř všechny trhy, na kterých působíme, nejvíce západní Evropa a Rusko. Díky stabilizaci tamního trhu jsme zlepšili naše výkony na linkách do/z ruských destinací meziročně o téměř třetinu,“ uvedl Jozef Sinčák, předseda představenstva Českých aerolinií a dodal: „K lepším přepravním výsledkům přispělo zavedení nových výhodných cenových balíčků v prosinci loňského roku, rozšíření flotily o další letadlo ATR 72, otevření několika nových linek či navýšení frekvencí na řadě stávajících.“

České aerolinie letos v březnu rozšířily flotilu o další letadlo ATR 72-500. Společnost v současnosti provozují 18 strojů: 1x Airbus A330, 9x Airbus A319, 5x ATR 72 a 3x ATR 42.

V letošní letní sezóně vypravují ČSA pravidelné spoje do 50 destinací ve 25 zemích světa. Letos České aerolinie zahájily provoz na nových linkách do Aarhusu, Lisabonu, Reykjavíku-Keflavíku a Verony. Společnost meziročně navýšila počet letů na linkách do/z Amsterdamu, Bejrútu, Birminghamu, Göteborgu, Kodaně, na Maltu, do Nice, Oděsy, Petrohradu, Pisy či Záhřebu a druhou denní frekvenci zavedla na lince do Stockholmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…