České dráhy: Na blatenské lokálky vyjede v sobotu parní vlak

02.09.2022 18:47 | Tisková zpráva

Pomezí Plzeňského, Jihočeského a Středočeského kraje se první zářijovou sobotu stane dějištěm nevšední podívané. České dráhy vypraví parní vlak, který postupně projede tzv. blatenské lokálky.

České dráhy: Na blatenské lokálky vyjede v sobotu parní vlak
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlaková souprava bude sestavena z historických osobních vozů a v jejím čele pojede lokomotiva 310.072 Kafemlejnek. Ráno vyjede z Nepomuku a postupně sveze fanoušky železniční nostalgie do Blatné, Březnice a Rožmitálu pod Třemšínem. Odpoledne se pak vrátí zpět do Nepomuku. Jízdenky budou v prodeji přímo ve vlaku.

Parní vlak projede v sobotu 3. září 2022 malebnou krajinu Blatenské pahorkatiny a jižní části Brd. Začínat bude v 9:00 v Nepomuku, odkud pojede přes Kasejovice a Lnáře do Blatné (příj. v 10:38). Z této železniční stanice bude v 11:26 pokračovat přes Bělčice do Březnice (příj. ve 12:22) a nakonec projede i lokálku do Rožmitálu pod Třemšínem, kam přijede ve 13:10. Na zpáteční cestu se souprava vydá po stejné trase. Odjezd z Rožmitálu bude ve 13:35, z Březnice ve 14:45 a z Blatné v 16:25. Cílovou stanicí bude Nepomuk, kam vlak přijede v 17:58.

Kromě samotné jízdy historickým vlakem se cestující mohou těšit i na další zajímavosti. V areálu železniční stanice Kasejovice mezi Nepomukem a Blatnou si budou moci prohlédnout budovu bývalé vodárny, která bude tento den otevřena pro veřejnost. Ve stanici Rožmitál pod Třemšínem pak bude v době pobytu parního vlaku připravena výstavka o historii tamní tratě a prodej upomínkových předmětů.

Jízdní řád a ceník jízdného v parním vlaku po blatenských lokálkách najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…