České dráhy: Posílení dopravy během Velikonoc

26.03.2024 16:08 | Tisková zpráva

České dráhy posílí vlakovou dopravu v souvislosti s velikonočními svátky a jednodenními velikonočními prázdninami. Posilové vozy, které navýší kapacitu vlaků v nejžádanějších směrech, budou zařazené ve vlacích už před prodlouženým víkendem a zejména pak na Velikonoční pondělí.

České dráhy: Posílení dopravy během Velikonoc
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Posilové vozy zařadí České dráhy do dálkových vlaků už ve středu 27. března odpoledne a také následující den ve čtvrtek 28. března. Ve směru do Prahy se budou posílené spoje vracet až na Velikonoční pondělí 1. dubna odpoledne a také v úterý 2. dubna ráno. Posilové vozy budou zařazené do nejvytíženějších spojů na různých dálkových linkách, a to zejména spojujících metropoli se severní Moravou (Ostrava / Bohumín), Valašskem, Slováckem, dále pojedou z metropole do Českých Budějovic, Chebu a Hradce Králové.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41442 lidí

I přes kapacitní posílení jednotlivých spojů je potřeba počítat s tím, že zejména v době dopravní špičky mohou být vlaky v některých úsecích vysoce obsazené. Cestujícím proto doporučujeme, aby si do vlaků pořídili rezervace. Ty je možné do vlaků bez povinné rezervace pořídit bezplatně, a to při nákupu v e-shopu společně s jízdenkou. Místenky zdarma jsou k dispozici nejen na vnitrostátních relacích, ale také v přeshraničních dálkových spojích z České republiky do zahraničí i naopak.

Cestující tak budou mít garantované místo k sezení a dopravce získá lepší přehled o vytížení jednotlivých spojů. Cestující bez místenek by měli zvážit využití vlaků mimo přepravní špičku, případně využít k cestě jiný méně frekventovaný den. To se může týkat především odpoledního cestování na Velikonoční pondělí.

Obsazenost jednotlivých spojů je možné ověřit v mobilní aplikaci Můj vlak nebo v e-shopu Českých drah. Rezervační plány se v nich zobrazují u spojů, spravovaných nejen českým rezervačním systémem ARES, ale také u dalších mezistátních vlaků, zahrnutých v zahraničních rezervačních systémech – např. rakouském, maďarském nebo slovenském. Pokud je většina míst u spoje už označená jako rezervovaná, je třeba počítat s vysokou obsazeností spoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…