České dráhy: V sobotu vyjede v Olomouci Hurvínek, své brány otevře i depozitář ČD Muzea

17.03.2023 8:24 | Tisková zpráva

sobotu 18. března 2023 budou mít zájemci první letošní možnost svezení historickými vlaky. U příležitosti konání veletrhu For Model 2023 na Výstavišti Flora Olomouc vyjedou mezi olomouckým hlavním nádražím a stanicí Olomouc-Řepčín historické vlaky, sestavené z legendárních historických motoráčků M 131.1 „Hurvínek“.

České dráhy: V sobotu vyjede v Olomouci Hurvínek, své brány otevře i depozitář ČD Muzea
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlaky budou zastavovat také na zastávkách Olomouc město a Olomouc-Nová Ulice, odkud je to pár kroků do místa konání výstavy. Své brány v sobotu otevře také olomoucký depozitář ČD Muzea.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49427 lidí

Zvláštní vlaky, na kterých bude nasazený motorový vůz Hurvínek, budou odjíždět z Olomouce hl.n. v 9:30, 11:30, 13:30 a 15:30, zpět z Olomouce-Řepčína se budou vracet v 9:57, 11:57, 13:57 a 15:57. Kapacita těchto vlaků bude omezena, prodej jízdenek bude zajištěn pouze u personálu zvláštního vlaku před odjezdem. Ve vlacích bude platit zvláštní jízdné. Jednosměrná jízdenka pro cestující 15 let a starší bude stát 70 korun, pro děti od 6 do 15 let pak 40 korun.

Zvláštními vlaky se mohou svézt cestující na výstavu For Model, která je určena příznivcům modelů, sběratelství, digitálních technologií, her, hraček a stavebnic. Ta se bude konat na výstavišti Flora Olomouc, na které je to nejblíže ze zastávek Olomouc město a Olomouc-Nová Ulice.

Své brány otevře pro veřejnost také olomoucký depozitář ČD Muzea. V něm si cestující prohlédnou skvosty železniční historie, mezi nimi například parní Rosničku 464.202 nebo motoráček Kredenc M 262.018. Nejmenší návštěvníci se budou moci po areálu depozitáře svézt posunovací mašinkou BN 60. Kávu, limonády a drobné občerstvení nabídne návštěvníkům kavárna Cafe Delux. Depozitář bude v sobotu 18. března přístupný od 9 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin. Vstupné činí 50 korun pro dospělé a 25 korun pro děti od 6 do 15 let, důchodce od 65 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P.

tabulka

Více informací o výstavě najdete na stránkách Výstaviště Flora Olomouc (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…