České dráhy mají profil na Twitteru

12.08.2013 18:36

Uživatelé Twitteru mají nově možnost odebírat čerstvé informace o omezeních provozu na železnici. České dráhy si na této sociální síti zřídily rovnou 15 oficiálních kanálů, které jsou přímo napojené na centrální databázi výluk a mimořádností (dispečink osobní dopravy), takže se cestující prakticky okamžitě dozví aktuální zprávy o zastavení či omezení provozu kdekoliv v zemi.

České dráhy mají profil na Twitteru
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Výhodou tohoto řešení je reakční doba v řádech několika sekund od vzniku události a jejího zanesení dispečery do systému, neboť komunikaci zprostředkovává automatizovaně robot. Kanál ČD na Twitteru zatím funguje v testovacím režimu, kdy probíhá analýza způsobu užití těchto informací, zpětné vazby uživatelů atd. Dopravce tak ani nevylučuje zřízení role moderátora, který by odpovídal na dotazy uživatelů ohledně omezení provozu.

Uživatelé mohou dostávat informace o začátku a konci každé mimořádné události v rámci celé republiky, nebo si zvolí jeden ze čtrnácti regionálních kanálů a budou do mobilního telefonu dostávat zprávy nejen o mimořádnostech, ale navíc také o plánovaných výlukách v daném regionu. „Zvolili jsme Twitter, protože funguje na principu krátkých textových sdělení. Pro to, aby zákazník ve zpožděném vlaku zjistil, co se děje, nebo aby před odjezdem prověřil, zda spoje na jeho trati jedou bez omezení, je to ideální médium,“ vysvětluje Roman Menc z oddělení marketingové produkce ČD. „ Twitter má silné zázemí u mobilních uživatelů a chytré telefony mají často podporu Twitteru již v základní konfiguraci telefonu,“ uzavírá Menc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …