České dráhy připravily virtuální prohlídku Masarykova salonního vozu

28.07.2018 9:59

Salonní vůz s označení Aza 80 se poprvé představil veřejnosti 7. 3. 1930 u příležitosti 80. narozenin prvního československého prezidenta Tomáše Gariqua Masaryka. Přijďte se podívat na vůz, ve kterém cestoval náš první prezident po republice i do Evropy. Virtuálně si můžete prohlédnout kompletní interiér vozu nebo se v dokumentu dozvědět informace o jeho historii.

České dráhy připravily virtuální prohlídku Masarykova salonního vozu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Prezidentský vůz na cestách

Za běžných okolností je tento historický vůz deponován v areálu ČD Muzea v Lužné u Rakovníka, letos se s ním ale setkáte i na dalších místech. V červnu bude vystavený na veletrhu Czech Raildays, v průběhu léta bude putovat po českých a slovenských nádražích v soupravě „Prezidentského vlaku“ a chybět nebude ani na některých místních oslavách spjatých s prvním československým prezidentem T. G. Masarykem (například 9. září v Říčanech).

Virtuální prohlídka vozu

Bohužel z důvodu vysoké historické a umělecké hodnoty, a tedy i vysokého stupně ochrany kompletního interiéru vozu, není možná osobní prohlídka jeho interiéru. Proto jsme připravili virtuální prohlídku interiéru Masarykova salonního vozu, který si můžete prohlédnout v naší 3D galerii. Virtuální prohlídka Masarykova salonního vozu ZDE

Dokument Aza 080 – Příběh salonního vozu T. G. Masaryka

Dokument o salonním voze prezidenta Masaryka, který vás seznámí s jeho historií. Detailně také popisuje interiér vozu a přináší řadu zajímavých informací. Podívejte se, jak cestoval prezident Masaryk (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…