České dráhy upozorňují na změnu u vlaků SuperCity 512 a 515

11.07.2016 10:07

Vlaky SuperCity 512 a 515 budou ve dnech 11. 7. – 15. 7. a 18. 7. – 22. 7. 2016 z důvodu výluky odřeknuty v úseku Praha hl.n. – Františkovy Lázně...

České dráhy upozorňují na změnu u vlaků SuperCity 512 a 515
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlak SuperCity 512 v uvedených dnech ukončí svou jízdu ve stanici Praha hl. n. Cestující pokračující dále ve směru Plzeň hl. n. a Františkovy Lázně si ve stanici Praha hl. n. přestoupí do vlaku Rx 762, který ze stanice Plzeň hl. n. pokračuje jako vlak Rx 11310. Tento vlak bude na příjezd vlaku SuperCity 512 v případě jeho zpoždění čekat 5 až 15 minut dle provozních možností.

V případě delšího zpoždění vlaku SuperCity 512 mohou cestující pokračující do stanice Plzeň hl. n. využít vlak Rx 776 s odjezdem v 11:12 hod. Cestující pokračující do Plzně–Jižního Předměstí, Stříbra, Plané u Mariánských Lázní, Mariánských Lázní a Chebu mohou v případě zpoždění vlaku SuperCity 512 ze stanice Praha hl. n. využít vlak Rx 760 s odjezdem ve 12:12 hod.

Stejný vlak mohou využít také cestující pokračující do stanice Františkovy Lázně s tím, že je ve stanici Cheb nutné přestoupit na vlak Os 20976 s odjezdem v 16:05 hod. Vlaky Rx 762 a Rx 11310 mohou využít také cestující, kteří plánovali svou cestu vlakem SuperCity 512 pouze v rámci odřeknutého úseku, tedy bez průjezdu Prahou.

Výchozí stanicí vlaku SuperCity 515 bude v uvedených dnech stanice Praha hl. n. Cestující ze směru Františkovy Lázně, Cheb, Mariánské Lázně, Planá u Mariánských Lázní, Stříbro a Plzeň–Jižní Předměstí mohou využít vlak Rx 11311, který ze stanice Plzeň hl. n. pokračuje jako vlak Rx 763. Cestující pokračující ve směru Pardubice hl. n., Olomouc hl. n., Ostrava-Svinov, Ostrava hl. n. a Bohumín si ve stanici Praha hl. n. přestoupí do vlaku SuperCity 515. V případě zpožděného příjezdu vlaku Rx 763 do stanice Praha hl. n. mohou cestující pro svou další cestu využít vlak Ex 541 s odjezdem v 18:24 hod.

Tarifní opatření

V souvislosti s výlukou uvedenou výše zavádíme následující tarifní opatření.

1) Cestujícím, kteří se rozhodnou vzdát jízdy ve vnitrostátní nebo mezinárodní přepravě (úplné nevyužití), bude cena za jízdní a rezervační doklady vrácena beze srážky, vč. tarifních nabídek nevratitelných.

2) Cestujícím s vnitrostátními jízdními doklady, kteří již nastoupili jízdu, a v předprodeji si zakoupili jízdenku s místenkou SuperCity, zahrnující celý nebo jen část odřeknutého úseku, bude vrácena celá cena zaplacené místenky SuperCity. Zároveň bude všem těmto cestujícím (s místenkou SuperCity) vráceno nad rámec SPPO zaplacené jízdné, a to v plné výši. O vyplacení návratku za jízdné a místenku SuperCity lze požádat po ukončení přepravy u kterékoliv pokladní přepážky ČD.

3) Cestující s mezinárodními jízdními doklady ČD, kteří si již do těchto výlukou dotčených vlaků SuperCity zakoupili v předprodeji místenku SC zahrnující celý nebo jen část odřeknutého úseku mají právo na vrácení místenky SC a na odškodnění ve výši 25 % z ceny jízdného v souladu s čl. 9.2. Přílohy II ZUJ. O vyplacení návratku za místenku SC i jízdné lze požádat po ukončení přepravy u přepážky ČD s výdejem mezinárodních jízdenek.

4) U mezinárodních jízdenek vydaných zahraničními železnicemi je návratek možné provést u té železnice, která jízdní doklad vydala. V tomto případě průvodčí nebo pokladník provede příslušný záznam o nevyužití.

5) Pokud byly jízdné a místenka hrazeny platební kartou, je podmínkou pro vyřízení návratku vybavení pokladní přepážky terminálem pro příjem platebních karet a předložení platné platební karty, kterou byl doklad uhrazen (viz čl. 277 SPPO). Návratek bude poukázán na účet vázaný k této platební kartě. Návratek ceny jízdného a místenky SC hrazených elektronickou peněženkou ČD (EPIK) bude poukázán na účet elektronické peněženky (viz čl. 278 SPPO).

6) U jízdenek zakoupených v eShop ČD je nutné uplatnit právo z přepravní smlouvy elektronicky v eShop ČD, v souladu s článkem 250 SPPO.

Všem cestujícím se za tyto komplikace způsobené stavebními pracemi na infrastruktuře společnosti SŽDC, s. o., velmi omlouváme a děkujeme za pochopení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Policista roku 2023

11:44 Policie ČR: Policista roku 2023

V průběhu dnešního večera proběhl na Pražském hradě již 24. ročník prestižní ankety POLICISTA ROKU. …