České zemědělské a potravinářské firmy láká běloruský trh. V Minsku budou jednat o obchodní spolupráci

14.04.2015 13:47

Potraviny, technologie pro obchodní řetězce i zařízení pro potravinářský průmysl z produkce českých firem by mohly najít nové odbytiště v Bělorusku. Prezentovat nejen české potraviny a technologie odlétá dnes do Minsku dvacítka českých firem v rámci podnikatelské mise organizované Komorou pro hospodářské styky se zeměmi SNS ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR a Ministerstvem zemědělství ČR.

České zemědělské a potravinářské firmy láká běloruský trh. V Minsku budou jednat o obchodní spolupráci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Třídenní mise je zaměřena na navázání kontaktů s partnery v Bělorusku a získání informací o příležitostech a běloruském obchodním prostředí. Šanci prosadit se na běloruském trhu nebo prohloubit už existující obchodní spolupráci mají české potraviny a nápoje, ale i technologie a stroje v potravinářském průmyslu třeba na jednání firem na podnikatelském fóru, které připravila minská pobočka Obchodní a průmyslové komory Běloruska,“ upozornil na nové příležitosti pro české společnosti ředitel Zahraničního odboru Hospodářské komory České republiky Jiří Hansl.

Podnikatelská mise se koná v rámci pracovní cesty náměstkyně ministra zemědělství Jaroslavy Beneš Špalkové, která se zúčastní pravidelného zasedání česko-běloruské Společné pracovní skupiny pro otázky zemědělství.

Do mise se zapojily kromě EGAPu a ČEBu i firmy z dalších odvětví, jako je například energetika, strojírenství nebo stavebnictví, zástupci firem navštíví i několik potravinářských podniků.

Bělorusko bylo tradičním obchodním partnerem Československa, po jeho rozdělení zaujímá Česká republika postavení jednoho z nejvýznamnějších dovozců do země. Pro český export jsou perspektivní mimo jiné oblasti dodávek strojírenské techniky, potravin, dopravních prostředků nebo zařízení pro pivovary a sklárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…