Český rozhlas: Festival Prix Bohemia Radio vyhlašuje 31. ročník soutěže

31.03.2014 10:33

Český rozhlas vyhlašuje 31. ročník Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2014 věnovaný každoročně rozhlasové tvorbě. Festival bude zahájen 24. a skončí 27. listopadu 2014. Jeho součástí bude např. předávání Ceny Jiřího Ješe nebo udělení Ceny Thálie 2014 za herecký výkon v rozhlasové hře.

Český rozhlas: Festival Prix Bohemia Radio vyhlašuje 31. ročník soutěže
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V letošním roce jsou vyhlášeny čtyři soutěžní kategorie – Online, Pořad pro děti, Dokument a Zpravodajský příspěvek (reportáž). Kategorie Online bude věnována české i zahraniční tvorbě s udílením mezinárodní ceny. V dalších třech kategoriích bude přehlídka otevřena českým a slovenským pořadům.

V prvních třech kategoriích mohou soutěžit pořady, které byly vytvořeny v době od 1. ledna 2013 do 31. května 2014. V kategorii Zpravodajský příspěvek (reportáž) mohou soutěžit pořady, které byly vytvořeny v době od 1. září 2013 do 31. května 2014. Do soutěže budou přijaty všechny pořady, které odpovídají zadání a budou zaslány na CD (nejlépe ve formátu WAV) či DVD s řádně vyplněnou přihláškou nejpozději do 31. května 2014 na adresu: Český rozhlas, kancelář CUTSP - Prix Bohemia Radio, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 nebo elektronicky na adresu festival@rozhlas.cz. V případě I. kategorie je nutné dodat popis projektu v originálním a také anglickém jazyce.

V rámci festivalu bude udělena Cena Jiřího Ješe za nejlepší komentář bez omezení délky, publikovaný v elektronických nebo tištěných médiích od 1. 1. 2013 do 31. 5. 2014. Uzávěrka přihlášek, obsahujících text příspěvku, je 31. 5. 2014.

Herecká asociace ve spolupráci s Českým rozhlasem podruhé udělí Cenu Thálie 2014 za herecký výkon v rozhlasové hře, dále udělí generální ředitel Českého rozhlasu dvě ceny, Cenu Karla Kyncla a Síň slávy.

Další informace najdete na www.prixbohemiaradio.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…