Český rozhlas: Jiřina Bohdalová oslaví 90. narozeniny na Dvojce

30.04.2021 12:39

Herecká legenda Jiřina Bohdalová oslaví v sobotu 1. května od 11:00 své 90. narozeniny ve speciálním dvouhodinovém Toboganu na Českém rozhlase Dvojka. Aleš Cibulka pozval do vysílání mnoho významných gratulantů, kteří herečce popřejí a oslaví s ní její neuvěřitelné výročí.

Český rozhlas: Jiřina Bohdalová oslaví 90. narozeniny na Dvojce
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Posluchači se mohou těšit na Simonu Stašovou, Jitku Zelenkovou, Viktora Preisse, Miroslava Donutila, Hynka Bočana, Jiřího Stracha a mnoho dalších. Ondřej Brzobohatý a Jakub Prachař herečce navíc složili speciální hudební dárek. Mezi gratulanty nebude chybět ani generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, který uvedl: „Jiřinu Bohdalovou vnímají lidé jako člověka, který se nesmazatelně zapsal do historie televize, filmu a divadla. Ale málo se ví, že i do historie Československého a Českého rozhlasu a já bych si přál, aby ještě spoustu nezapomenutelných rolí i v rozhlase vytvořila.“

Český rozhlas Dvojka odvysílá o víkendu také další pořady věnované oslavenkyni. V sobotu od 9:00 si mohou posluchači naladit Rychlou Dvojku Petra Rychlého, který představí komediální umění Jiřiny Bohdalové a v neděli od 18:30 Dokuseriál (ZDE) s názvem Třípatrový rozhlasový dort pro Jiřinu Bohdalovou o její rozhlasové kariéře. Na nedělní 20. hodinu je pak připravena audiokniha Diplom, natočená v roce 1988, ve které Jiřina Bohdalová exceluje po boku Josefa Dvořáka, Lubomíra Lipského, Stelly Zázvorkové, Josefa Kemra, Hany Maciuchové, Františka Němce a dalších.

Posluchači mohou Jiřině Bohdalové popřát nebo zanechat vzkaz už nyní na webu Dvojky (ZDE). Videozáznam narozeninového Toboganu bude v sobotu po odvysílání pořadu dostupný na YouTube kanálu Dvojky a audiozáznamy dalších pořadů na webu stanice (ZDE).

Pořady a audioknihy Dvojky mohou posluchači naladit v rádiu, poslouchat zpětně na webu Dvojky nebo v podcastové aplikaci mujRozhlas (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…