Český rozhlas: René Zavoral je členem vrcholného orgánu EBU

21.05.2015 18:50

Český rozhlas bude mít opět svého zástupce ve vrcholném orgánu Evropské vysílací unie (EBU). Náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral byl dnes ve Varšavě zvolen na další funkční období členem prestižního Rozhlasového výboru EBU, který sdružuje evropská veřejnoprávní rádia. Mezi jeho další členy patří například zástupci britské BBC či Radio France.

Český rozhlas: René Zavoral je členem vrcholného orgánu EBU
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Zastoupení ve vrcholném orgánu EBU potvrzuje silnou pozici Českého rozhlasu mezi evropskými vysílateli. Ve svém druhém funkčním období se chci nadále věnovat zejména podpoře a rozvoji digitálního rozhlasového vysílání. Důležitým tématem také bude naplňování projektu EBU Vize 2020, ke kterému se Český rozhlas přihlásil a mezi jehož hlavní cíle patří vytvoření moderního multimediálního prostředí, inovace či vylepšení komunikace s našimi posluchači,“ uvedl náměstek René Zavoral, který byl poprvé zvolen členem Rozhlasového výboru EBU v květnu 2013.

Rozhlasový výbor EBU (EBU Radio Committee) má 14 členů a je hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy.  Rozhoduje tak o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě. Rovněž formuluje společná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU.

Volby do Rozhlasového výboru se konají vždy v rámci Rozhlasového shromáždění EBU. Mandát pro nadcházející volební období získali kromě Českého rozhlasu například i čelní představitelé Radio France, italské RAI či norské NRK. Výboru bude předsedat výkonný ředitel BBC Radio Graham Ellis.

Hlavními body, kterými se v současné době Rozhlasový výbor zabývá, jsou zejména digitalizace rozhlasového vysílání, financování veřejnoprávního vysílání v Evropě, multimedializace a strategie rozhlasového vysílání v nadcházejících letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…