Český rozhlas láká na první živé vysílání ptačího zpěvu z několika míst Evropy

29.04.2016 18:03

Český rozhlas Vltava si pro příznivce krásných tónů přichystal opravdu výjimečnou lahůdku. V neděli 1. května bude od 5.00 do 7.00 hodin ráno vysílat první živé satelitní vysílání ptačích hlasů v historii evropského i Českého rozhlasu. Komentovaný přímý přenos v čase ranního rozbřesku, v době, kdy je zpěv nejintenzivnější, přinese zvučné hlasy volně žijícího ptactva z různých částí Evropy.

Český rozhlas láká na první živé vysílání ptačího zpěvu z několika míst Evropy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Víc než dvacet let připravuje Derek Mooney se svým týmem pro irskou veřejnoprávní stanici RTÉ Radio One přímý přenos zpěvu ptactva z přírodních stanovišť v ranních hodinách 1. května. Přímý přenos ptačího zpěvu si u irských posluchačů získal velkou oblibu a tak se EBU (Evropská vysílací unie) rozhodla nabídnout svým členům participaci na této události. Do letošního přímého přenosu se tak zapojí spolu s irským rozhlasem také stanice z Norska, Ruska, Nizozemska a BBC se svými týmy. 

Stanice Vltava se rozhodla k tomuto přenosu zpěvu ptačích sborů i sólistů rozmístěných napříč kontinentem připojit ve chvílích jejich vrcholné formy a to od 5.00 do 7.00 hodin. Přenos budou ze studia komentovat moderátor Vojtěch Babka s překladatelem Jiřím Vedralem. Doplněn bude také poezií a hudbou na témata související s ptactvem a především s jeho zpěvem.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…