Český rozhlas podepsal s odbory Krátkodobou část kolektivní smlouvy pro rok 2014

14.01.2014 18:44

Vedení Českého rozhlasu a zástupci odborových organizací, které působí v ČRo, dnes podepsaly Krátkodobou část kolektivní smlouvy platnou na rok 2014. Krátkodobá část, která se uzavírá každý rok, má dvě části: mzdovou a sociální.

Český rozhlas podepsal s odbory Krátkodobou část kolektivní smlouvy pro rok 2014
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Mzdová oblast zajišťuje základní principy odměňování, usměrňování mzdových prostředků, pracovní příplatky, splatnost mzdy a stanovení výše náhrad mzdy.

„Jsem rád, že projednávání této smlouvy s odbory proběhlo v pozitivním duchu. Zavázali jsme se, že společně vypracujeme a zrevidujeme politiku odměňování s platností od roku 2015 a zpřesníme definice základních oblastí činností a klíčových odpovědností v Katalogu profesí. Zároveň jsme se dohodli, že v tomto roce bude realizován pilotní projekt ročního hodnocení zaměstnanců, které bude podkladem pro jejich další profesní, pracovní i mzdový rozvoj,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. 

Sociální oblast se věnuje tvorbě Sociálního fondu, příspěvku na penzijní připojištění a životní pojištění, stravování, zdravotní péči nebo vzdělávání zaměstnanců.

„Shoda s odbory na Krátkodobé části kolektivní smlouvy nadále zaručuje zaměstnancům Českého rozhlasu nejenom perspektivní zaměstnání, ale také pevné pracovní zázemí. Těším se na další jednání s ROZO v roce 2014,“ dodal Duhan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…