Český rozhlas pomáhá Libyi v transformačním procesu

24.12.2012 9:00

Zkušenosti z doby transformace si do Českého rozhlasu přijela vyslechnout skupina zástupců libyjské vlády a médií.

Český rozhlas pomáhá Libyi v transformačním procesu
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Jejich cestu zorganizovala Deutche Welle Akademie. Nejde o první ani poslední akci podobného druhu. V minulosti Český rozhlas ve spolupráci s DW přivítal představitele mediální scény z Tuniska nebo Afghánistánu.

Deset novinářů a politických činitelů zajímal především proces transformace z období po sametové revoluci v roce 1989. Klíčovými tématy bylo tehdejší nastavení legislativního rámce, fungování současných kontrolních a výkonných orgánů Českého rozhlasu, ale také systém koncesionářských poplatků a možnosti reklamy. Právní aspekty skupině představila Helena Havlíková z Právního referátu ČRo, která v letech 1997-2002 působila v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Odborník na nová média a strategický rozvoj Filip Rožánek připravil prezentaci „How to Create a Modern Radio“. Libyjští odborníci ocenili rozsah a kvalitu činnosti Českého rozhlasu. Jako jedni z prvních si prohlédli nově rekonstruovaný newsroom pro Centrum zpravodajství, včetně jednoho z vysílacích studií.

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan libyjskou delegaci při osobním setkání vyzval, aby nepodceňovala právě probíhající období transformace a raději několikrát zvážila svá rozhodnutí, než je uvede do praxe. „Nehledejte svůj specifický systém, ale inspirujte se tím, co už bylo vymyšleno. Jsme připraveni Vám pomoci i přímo na místě – pošleme naše redaktory, případně u nás přijmeme Vaše nadané mladé novináře, kterým věnujeme profesionální péči“, řekl také GŘ Peter Duhan.

Představitelé Libye vyjádřili naději, že jejich návštěva není poslední v Českém rozhlase. Středeční den strávený v ČRo označili za velmi inspirující a těší se na další spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …