Český rozhlas se stal opět hlavním mediálním partnerem festivalu Struny podzimu

14.09.2012 18:02

17. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu proběhne letos v termínu od 23. září do 3. listopadu. Český rozhlas patří již tradičně mezi hlavní mediální partnery festivalu.

Český rozhlas se stal opět hlavním mediálním partnerem festivalu Struny podzimu
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Festival představí výjimečné koncerty předních osobností z nejrůznějších částí světa i hudebních žánrů – klasické hudby, world music i jazzu. Připraveny jsou tři koncertní řady s názvem INSPIRACE, CROSSOVER A OSOBNOSTI. Koncerty se konají v celé řadě zajímavých objektů od Českého muzea hudby, přes Pražskou křižovatku, Rudolfinum až po experimentální prostor ROXY, kde proběhne klubová noc Strunu podzimu. Program festivalu je k dispozici na strunypodzimu.cz

Český rozhlas bude informovat posluchače o festivalovém dění a Český rozhlas 3 – Vltava natočí záznam z koncertu 24. října, na kterém vystoupí The Brodsky Quartet & Tunde Jegede. Přesný termín vysílání záznamu bude k dispozici na vltava.rozhlas.cz.

Petr Kadlec, hudební dramaturg Českého rozhlasu 3 – Vltava ke koncertu uvádí: „The Brodsky quartet má už čtyři desítky let chuť nejen společně hrát a koncertovat, ale také objevovat a překračovat hranice žánrů. Proto se Český rozhlas rozhodl zprostředkovat svým posluchačům mimořádně slibný večer, na kterém zazní nejen skladby Beethovena a Mendelssohna, ale také multiinstrumentalisty, hráče na koru, Tunde Jegedeho“.

Český rozhlas podpoří také doprovodný projekt festivalu s názvem Struny dětem – Kouzlo objevování. Jedná se o interaktivní víkend s hudebními i výtvarnými workshopy, který se uskuteční od 19. do 21. října v pražském divadle Minor. Více podrobností o této akci nabídne Rádio Junior na radiojunior.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.