Cestovatelská soutěž o zájezd do Norska a další atraktivní ceny startuje

20.07.2018 19:33

Nová cestovatelská soutěž pro hledače kešek i celou rodinu o cestu do Norska - Cestuj s Fondy EHP a Norska

Cestovatelská soutěž o zájezd do Norska a další atraktivní ceny startuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Národní kontaktní místo Fondů EHP a Norska v České republice – Ministerstvo financí – vyhlašuje letní cestovatelskou a fotografickou soutěž „Cestuj s Fondy EHP a Norska“ o cestu do Norska a další zajímavé ceny, které zajišťuje Velvyslanectví Norského království v Praze. Soutěž má za cíl přivést nejen hledače „kešek“, ale všechny, kteří rádi poznávají kulturní a přírodní zajímavosti České republiky na pozoruhodná místa, a tím podpořit povědomí o projektech financovaných prostřednictvím Fondů EHP a Norska.

Keškařské prázdniny

Prázdniny jsou ideálním obdobím pro putování a poznávání nových koutů naší vlasti. Pokud je vše spojeno se soutěží, při níž lze něco vyhrát, je to o to lepší. Stačí se jen zaregistrovat na stránkách soutěže (ZDE) a vydat se na cesty. Díky soutěži budou zájemci poznávat atraktivní místa po celé republice a seznamovat se s úspěšně realizovanými projekty. Podpořeno jich bylo již více než 1000, a bylo tedy z čeho vybírat. Soutěž startuje 21. července 2018. Mezi ceny patří například zájezd do Norska, norský svetr nebo půl kila norského lososa.

Soutěž má dvě části – cestovatelskou a fotografickou. Celkem bude rozmístěno 10 schránek – „kešek“ - po celé České republice v místech realizace jedinečných projektů podpořených z Fondů EHP a Norska. Úkolem soutěžících bude tyto „kešky“ najít a správně odpovědět na otázky, které jsou v nich umístěny. Pokud zodpoví správně alespoň 5 z nich, budou zařazeni do slosování o zajímavé ceny. Fotografická část je zaměřena na sdílení fotografií souvisejících s těmito projekty. Zvítězí fotografie s nejvíce „lajky“, odborná porota pak vybere další vítěznou fotografii. Jaká místa mohou soutěžící navštívit? Jako příklad uvádíme zubačku, která patří k unikátům Jizerských hor a Krkonoš, historická letadla v památných hangárech AERO Letňany či poutní chrám Panny Marie na Chlumku v Luži (viz Příloha č. 1). Najít „kešky“ není žádný problém ani pro začínající, natož zkušené „kačery“, poradit by si měli soutěžící i se souvisejícími otázkami.

K čemu slouží Fondy EHP a Norska?

Prostředky z Fondů EHP a Norska čerpá Česká republika od svého vstupu do EU v roce 2004. Podpořeno již bylo přes 1000 individuálních projektů v celkové částce téměř 237 milionů EUR. V druhém období (2009-2014) bylo vyčerpáno více než 90 % z přidělených 122 milionů EUR. Díky podpoře z programů zaměřených na ochranu životního prostředí, obnovu památek, podporu živého umění, ohrožené děti, zlepšení psychiatrické péče, výměnné pobyty studentů a podporu neziskového sektoru se podařilo vytvořit mnoho užitečného. Podpořeny byly také věda a výzkum, rovné příležitosti, justice či spolupráce v rámci Schengenu. Třetí období bylo již zahájeno a Česká republika v něm obdrží dalších 5 miliard Kč. První výzvy budou vyhlášeny v průběhu roku 2019. Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …