Čínská velvyslankyně navštívila Zlínský kraj

11.09.2016 15:58

Svou dvoudenní návštěvou poctila Zlínský kraj velvyslankyně Čínské lidové republiky v ČR, její excelence Ma Keqing. Spolu s doprovodem do regionu přijela na základě pozvání senátora Ivo Valenty.

Čínská velvyslankyně navštívila Zlínský kraj
Foto: Archiv autora.
Popisek: Dvoudenní návštěvou poctila Zlínský kraj velvyslankyně Čínské lidové republiky v ČR, její excelence Ma Keqing. Přijela na pozvání senátora Ivo Valenty (na snímku).

„Program jsem měla nabitý, a to v pozitivním slova smyslu. Musím říci, že mi umožnil poznat region z několika stránek,“ uvedla Ma Keqing.

Velvyslankyni na Moravě čekal pestrý program. Navštívila základní a mateřskou školu v Kašavě – tedy obci, která se stala vesnicí roku Zlínského kraje 2016. Prohlédla si domov pro seniory v Lukově, seznámila se s chovem skotu v Břestu a navštívila také strategickou průmyslovou zónu v Holešově.

„Jsem přesvědčena, že region má potenciál přijímat jak čínské investory, tak i turisty. Je to téma, které nyní můžeme se zástupci Zlínského kraje a mým hostitelem, senátorem a podnikatelem Ivo Valentou, začít rozvíjet,“ doplnila velvyslankyně.

„Česká republika, i její regiony, jako například Zlínský kraj, potřebuje významné investory. V tomto kontextu vnímám spolupráci s Čínou za klíčovou. Proto jsem také pozval paní velvyslankyni na oficiální návštěvu našeho kraje. Považuji za nezbytné, aby se s ním seznámila osobně. Spolupráce totiž může probíhat v mnoha oblastech – od sféry obchodní a podnikatelské, až po oblast cestovního ruchu,“ doplnil senátor a podnikatel Ivo Valenta.

Paní velvyslankyně se tak spolu s panem senátorem Valentou zúčastnila také Slováckých slavností vína a otevřených památek v Uherském Hradišti, které v ní zanechaly hluboký dojem. Ochutnala místní burčák, zatančila si slovácké tance, zkusila lisovat víno a jeden z členů delegace si dokonce vyzkoušel i slovácký kroj.

„Překvapilo mne, kolik lidí se slavností aktivně účastí a jak dokáží prožívat jejich atmosféru. Je dobře, že Češi přikládají tak velký význam tradicím. Mimochodem právě tradice je společným jmenovatelem pro oba národy,“ uzavřela Ma Keqing.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…