Cyklopecky Pardubického kraje lákají na výlety i atraktivní ceny

27.05.2015 11:00

by nelákalo procestovat zajímavá místa v Pardubickém kraji a vyhrát horské kolo, pobyt na Dolní Moravě nebo třeba digitální fotoaparát? O tyto a další hodnotné ceny mohou letos soutěžit účastníci Cyklopecek Pardubického kraje. Soutěž začíná 1. června a potrvá do 19. října 2015. Pořádají ji Pardubický kraj a Destinační společnost Východní Čechy, hlavním partnerem je společnost CYKLO WORLD, a. s.

Cyklopecky Pardubického kraje lákají na výlety i atraktivní ceny
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Cyklopecky Pardubického kraje lákají na výlety i atraktivní ceny

„Už čtvrtým rokem se snažíme představit to nejlepší z Pardubického kraje. Letos jsme připravili 17 cyklotras, aby se turisté na náš region podívali také ze sedla kola, ze stupátka koloběžky nebo s inline bruslemi na nohou. Vandrovat mohou ale samozřejmě i pěšky,“ říká krajský radní pro cestovní ruch René Živný. „Do Vandrovní knížky jsme vybrali cesty vedoucí nejzajímavějšími místy celého kraje. Ty nejlehčí zvládnou i rodiny s dětmi, na těch těžších budou mít co dělat i zkušení bikeři. Nechybí ani tipy, kde si půjčit kolo, kde si smočit zmožená chodidla v chladné řece a kde se vykoupat celí,“ dodává René Živný.

Turisté se tak mohou vydat Za tajemstvím hradu Svojanov, Za koupáním na Konopáč, Po hřebeni Suchého vrchu, Po stopách koňských kopyt, ale také vyzkoušet Single trails na Dolní Moravě, pumptrek na Podhůře či Královský inline v údolí Tiché Orlice.

Vandrovní knížku si turisté mohou vyzvednout na všech informačních centrech v kraji nebo si ji stáhnout z internetu. Na každé z cyklotras jsou jedno nebo dvě místa, kde lze získat razítko do Vandrovní knížky. K zařazení do slosování o ceny je potřeba ulovit alespoň tři razítka ze tří cyklotras. Stačí absolvovat i jen část cyklotrasy a nezáleží na tom, jestli na kole, pěšky nebo jiným způsobem. Vyplněnou zadní stranu Vandrovní knížky s alespoň třemi razítky je pak nutné odeslat poštou na adresu Destinační společnosti Východní Čechy nebo vyfocenou či naskenovanou na e-mail dsvc@vychodnicechy.info do 22. října 2015.

O co se hraje:

1. cena › HORSKÉ KOLO MERIDA
2. cena › DVOUDENNÍ POBYT se snídaní pro dvě osoby v Penzionu Terezka na Dolní Moravě
3. cena › DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT
4. cena › MOBILNÍ TELEFON
5. cena › KOLOBĚŽKA
6. cena › BATOH NA KOLO
7. cena › CYKLISTICKÁ PŘILBA
8. cena › BEZDRÁTOVÝ CYKLOCOMPUTER
9.–10. cena › CYKLOLÉKÁRNIČKA A SADA NÁŘADÍ
11.–20. cena › DÁRKOVÉ PROPAGAČNÍ PŘEDMĚTY A VSTUPENKY na vybrané kulturní, společenské a sportovní akce v Pardubickém kraji

Ceny do soutěže věnovala společnost CYKLO WORLD, a. s., hlavní partner soutěže, dále SNĚŽNÍK, a. s., Destinační společnost Východní Čechy a Pardubický kraj.

Cyklopecky Pardubického kraje jsou již čtvrtým ročníkem letní cestovatelské soutěže Letní pecky, poznej všecky Pardubického kraje. V minulých letech lidé v rámci soutěže poznávali nové turistické atrakce financované z evropských fondů, místa a památky dýchající tradicemi i destinace nabízející neobyčejné zážitky a akční podívanou.

Podrobné informace k soutěži jsou k dispozici na www.vychodnicechy.info/cyklopecky a www.pardubickykraj.cz/cyklopecky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…