CzechInvest: Projekt CzechStarter přijímá další start-upy

23.03.2018 14:50

Až pětadvacet nových start-upů přijímá CzechInvest do projektu CzechStarter, ve kterém jim zkušení mentoři a poradci během sedmi měsíců pomohou nastartovat a dále rozvíjet jejich podnikání.

CzechInvest: Projekt CzechStarter přijímá další start-upy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Ty nejúspěšnější se navíc na dva týdny podívají do akcelerátoru BootUP v Silicon Valley. Možnost přihlásit se do projektu a získat podporu ve výši až 1,1 milionu korun mají začínající firmy od 22. března do 26. dubna 2018.

„V programu CzechStarter máme aktuálně 20 start-upů. Devět společností z první výzvy dokončuje sedmiměsíční mentoringovou a poradenskou fázi, v dubnu budou usilovat o účast na dvoutýdenním Silicon Valley Campu. Jedenáct start-upů z druhé výzvy si momentálně vybírá své mentory a poradce. K dispozici mají na 70 mentorů a 4 poradenské společnosti,“ říká Markéta Havlová, ředitelka Odboru start-upů agentury CzechInvest.

Během sedmiměsíční Basic fáze mohou start-upy čerpat až 150 hodin mentoringu a dále poradenství v oblasti financí, managementu, organizace a výroby, marketingu a PR či práva a ochrany duševního vlastnictví. Za zlomek komerční ceny tak mohou firmy díky podpoře čerpat služby od odborníků na danou problematiku. Z projektu CzechStarter jim CzechInvest uhradí 85 procent nákladů. Náklady spojené s cestou a dvoutýdenním pobytem těch nejlepších z nich v Silicon Valley (Gold fáze) až do výše 100 procent. Celkem tak start-upy mohou dosáhnout na podporu až 1,1 milionu korun.

„Během působení v programu CzechStarter jsme zdárně rozběhli spolupráci s firmou ŠKODA AUTO, se STUDENT AGENCY a jazykovými školami Magic English a Quatro. Díky skvělému mentoringu jsme vylepšili hodně firemních procesů, změnili obchodní strategii, naučili se lépe prezentovat náš produkt a dokonce získali investora,“ hodnotí účast v programu CzechStarter Tomáš Vychodil, obchodní a marketingový ředitel projektu Langino.com, který momentálně dokončuje jeho Basic fázi.

„K potřebám firem přistupujeme individuálně. S potenciálními mentory a partnery mají start-upy možnost se osobně seznámit například během tzv. Speed Datingu. Letos v únoru se na něm v Node 5 potkalo na šest desítek start-upů, mentorů a poradců,“ dodává Havlová.

Přihlášky do projektu CzechStarter lze posílat poštou, na e-mail podporastartupu@czechinvest.org nebo doručit osobně na podatelnu agentury CzechInvest či prostřednictvím datové schránky. Kompletní informace včetně podmínek účasti v projektu naleznete na stránkách www.podporastartupu.cz/projekty/czechstarter. Projekt CzechStarter je realizován z programu Marketing, prioritní osy č. 2 Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních podniků Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…