CzechInvest: Tokyo Metro hledá dodavatele mezi českými firmami

06.11.2017 18:58

Své produkty určené pro železniční dopravu dnes na půdě CzechInvestu představilo japonské společnosti pět českých firem.

CzechInvest: Tokyo Metro hledá dodavatele mezi českými firmami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V pražském sídle agentury CzechInvest se v pondělí 6. listopadu 2017 setkali zástupci japonské společnosti Tokyo Metro s pěti vybranými českými výrobci řídicích pohonných jednotek a dalších komponent pro vlakové soupravy a provoz metra. Vybírají mezi nimi své další možné dodavatele. České firmy ŠKODA ELECTRIC, DAKO-CZ, ŽPSV, BONATRANS GROUP a ČKD Kutná Hora tak mají příležitost získat lukrativní zakázku a expandovat se svými výrobky do zahraničí.

Společnost Tokyo Metro, která se zabývá provozováním a řízením kolejové dopravy, byla založena 1. dubna 2004. Její historie spadá až do roku 1920, kdy vznikla původní firma Tokyo Underground Railway Company. Sídlem japonské společnosti je Tokyo a v současné době zaměstnává téměř 10 tisíc zaměstnanců. Majoritním vlastníkem společnosti je japonská vláda.

Možnost zapojit se dodavatelských řetězců velkých podniků nabízí CzechInvest prostřednictvím evidence v tzv. Sektorové databázi dodavatelů všem českým firmám, zejména z oblastí strojírenského, leteckého a automobilového průmyslu, elektroniky a elektrotechniky a dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…