CzechInvest rozšiřuje aktivity pro start-upy

04.02.2017 19:23

Od úplných začátků až po jednání s možným investorem bude CzechInvest provázet začínající české inovativní podnikatele díky rozšíření svých služeb pro start-upy.

CzechInvest rozšiřuje aktivity pro start-upy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Od úplných začátků až po jednání s možným investorem bude CzechInvest provázet začínající české inovativní podnikatele díky rozšíření svých služeb pro start-upy. Finanční i poradenskou podporu jim nabízí hned ve čtyřech aktivitách, které jsou zaměřeny vždy na konkrétní fázi rozvoje start-upu: CzechStarter, CzechDemo, CzechAccelerator  a CzechMatch. Celkem má CzechInvest pro české start-upy připraveno více než 142 miliony korun.

„Začínající podnikatele podporujeme systematicky. Každá z aktivit se zaměřuje na jinou fázi vývoje start-upu, od samotných začátků společnosti až po kontakt s investorem,“ říká Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest. „Na přelomu loňského a letošního roku se už několik vybraných start-upů prezentovalo na zahraničních veletrzích a už brzy začneme přijímat přihlášky do dalších programů,“ dodává.

V první fázi rozvoje pomůže start-upům CzechStarter, který navazuje na úspěšný program CzechEkoSystem. Vybrané start-upy v něm absolvují několikaměsíční tréninkový program v Česku zaměřený na rozvoj jejich podnikatelské aktivity a komercionalizaci produktu. Poté jim bude umožněno vycestovat na dvoutýdenní program do Silicon Valley, kde načerpají zkušenosti a nahlédnou do podnikatelského ekosystému vyspělého trhu. První zájemci se budou moci začít hlásit v březnu 2017.

Do světové start-upové komunity uvedl již prvních 6 českých firem projekt CzechDemo, který podporuje účast na zahraničních akcích. V prosinci 2016 se první start-upy zúčastnily veletrhu TechCrunch Disrupt v Londýně a v lednu 2017 veletrhu CES v Las Vegas. V tomto roce připravuje CzechInvest účast českých firem na TechCrunch Disrupt v New Yorku a v San Francisku. Přihlášky je možné zasílat od 16. února 2017.

„Letos se zaměříme zejména na podporu networkingu a získávání zahraničních zkušeností. Abychom mohli o start-upovém prostředí a nových projektech lépe informovat, spustili jsme také nový web podporastartupu.cz, kde zájemci naleznou všechny důležité informace na jednom místě,“ doplňuje Markéta Havlová, ředitelka Odboru start-upů agentury CzechInvest.

Pokračování se dočkal i úspěšný CzechAccelerator, který v zahraničních podnikatelských inkubátorech nabídne účastníkům kancelářské prostory, mentoring a poradenství. Vydat se budou moci do Silicon Valley, New Yorku, Singapuru a Londýna a hlásit se mohou začít v březnu 2017.

Setkávání start-upů s možnými investory a odbornou veřejností na vlastních akcích zajistí CzechInvest v rámci aktivity CzechMatch. Vyspělejší start-upy zde budou prezentovat své projekty a sjednávat si schůzky s partnery, dodavateli či zákazníky. První zájemci se budou moci hlásit také od března 2017.

Veškeré aktivity, termíny podávání přihlášek a další zajímavé informace jsou umístěny na nových českých webových stránkách www.podporastartupu.cz. Přehled o českém start-upovém prostředí nabízí v novém vizuálu i česko-anglický portál www.CzechStartups.org.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…