CzechTourism: Japonští bloggeři opět v ČR

01.12.2018 20:49

Třináct japonských bloggerů navštívilo ve spolupráci se zahraničním zastoupením agentury CzechTourism v září a říjnu Českou republiku, aby zde zmapovali na japonském trhu méně známé destinace.

CzechTourism: Japonští bloggeři opět v ČR
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

V září do ČR přijelo z Japonska pět bloggerů. Dva, kteří se zajímali o pivní kulturu, navštívili Dočesnou v Žatci, kde strávili jeden den a kromě festivalu si také prohlédli Chrám Chmele a další zajímavosti města. Jeden z nich pak pokračoval do Mariánských Lázní, Karlových Varů a Loktu, kde ochutnal místní slavné pivo Florian. Druhý blogger putoval na sever, užil si České Švýcarsko a poté Liberecký kraj. Před odletem z Prahy si ještě stihl prohlédnout muzeum automobilky Škoda v Mladé Boleslavi.

Tři bloggerky, které přiletěly na Pálavské vinobraní v Mikulově, strávily ve městě den a půl a poté je ještě čekal výlet na kole po krásách jižní Moravy, a to díky službě ČD Bike. Poté se rozdělily, jedna vyrazila do Brna, Olomouce a Ostravy, druhá putovala po Zlínském a Královéhradeckém kraji a třetí nejprve srovnávala Mikulov se Znojmem a pak se vydala do jihočeské Třeboně. Na konci října přijela do ČR skupina dalších 8 bloggerů, kteří zde putovali po destinacích spojených se stoletým výročím založení Československa a destinacích spojených s designem. Byli v ní i 2 bloggeři píšící pro známé travel portály, na kterých zahraniční zastoupení plánuje kampaň v příštích měsících. Dalších 6 bloggerů bylo nezávislých, z toho 3 nováčci objevovali ČR poprvé a 3 se vrátili na základě dojmů ze své návštěvy v minulém roce.

Tato skupina nejprve navštívila Ostravu, kde slavily obrovský úspěch zejména Dolní Vítkovice. Ve Zlíně bloggeři prohlédli Filmové ateliéry, ve Vizovicích se poveselili ve firmě Rudolf Jelínek, navštívili i Luhačovice, Strážnici a Brno, kde je zaujala nejen místní gastronomie, ale i Muchova výstava Dva světy.

Další zastávkou byla Chrudim. I tam bloggeři objevovali stopy, které zde zanechal Alfons Mucha. Potom přišly na řadu Třebechovice se svými betlémy a prvorepublikový Hradec Králové. Líbilo se i muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, stejně jako sklárna v Novém Boru. Po návštěvě Ještědu si bloggeři odjeli odpočinout do Českého Švýcarska na místní farmu Skalní hnízdo u Pravčické brány. Poslední dva dny strávila skupina v Plzni a v Praze.

„Z celého projektu očekáváme okolo 200 mediálních výstupů, které na blozích představí japonskému publiku nové destinace. Z reakcí bloggerů už v tuto chvíli víme, že některé destinace zařadíme do nejbližších press tripů znovu. Japonci si umějí jedinečnost regionů užít, a tak doufám, že regionální spolupráce bude pokračovat nejen v rámci press tripů, ale také v rámci našich dalších aktivit, jako jsou B2B roadshow či propagace na sociálních médiích,“ uvádí Martina Cílková, ředitelka zahraničního zastoupení Japonsko.

Jeden z bloggerských výstupů si můžete prohlédnou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…