DIAMO: Den otevřených dveří na lagunách

14.02.2018 15:50

Ve čtvrtek 8. února odpoledne mohli obyvatelé Ostravy navštívit areál lagun po chemičce OSTRAMO, kde probíhá sanace jedné z největších ekologických zátěží v ČR.

DIAMO: Den otevřených dveří na lagunách
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Příležitost využilo 60 lidí, z čehož bylo zřejmé, že dorazili ti, které problematika zajímá. Společnost AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o., která den otevřených dveří uspořádala, hodnotí akci pozitivně. „Nezaznamenali jsme žádnou kritiku a všichni vypadali spokojeně,“ uvedla mluvčí AVE CZ Pavla Ivácková.

Návštěvníkům se věnovali pracovníci firmy AVE CZ i odštěpného závodu ODRA státního podniku DIAMO. Zájemce provedli areálem a podali odborný výklad. Zaměřili se na popis probíhajících činností při zpracování a odtěžování ropných kalů. Zároveň se mohli účastníci seznámit s monitorovacím systémem kvality ovzduší, který má v kombinaci s dalšími opatřeními zabezpečit minimalizaci vlivu na okolí, zejména na obyvatele nedalekého sídliště Fifejdy. Na laguny dorazila také náměstkyně primátora Kateřina Šebestová. Do připravené „Knihy přání a stížností“ zapsali své názory 3 lidé.

Firma AVE CZ má v plánu uspořádat další den otevřených dveří zřejmě ještě v únoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…