DPP: Dočasné přerušení provozu tramvají v úseku Florenc – Palmovka

23.02.2019 11:44

Z důvodu rekonstrukce Negrelliho viaduktu je od pátku 1. března 2019 (přibližně od 4.30 hodin) do pondělí 4. března 2019 (přibližně do 0.30 hodin) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Florenc – Palmovka.

DPP: Dočasné přerušení provozu tramvají v úseku Florenc – Palmovka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Změny tras tramvajových linek:

  • Linky číslo 3 a 92 jsou v úseku Bílá labuť – Palmovka odkloněny přes zastávky Těšnov, Vltavská, Pražská tržnice a Maniny.
  • Linka číslo 6 je ze zastávky Palmovka prodloužena přes zastávky Balabenka a Nádraží Libeň do obratiště Starý Hloubětín.
  • Linka číslo 8 je ve směru z centra zkrácena do zastávky Bílá labuť.
  • Linka číslo 24 je ve směru od Březiněveské zkrácena do zastávky Palmovka (výstupní zastávka v Zenklově ulici, směr do centra, nástupní zastávka v ulici Na Žertvách, směr do centra).

Náhradní doprava:

  • V trase Masarykovo nádraží – Florenc – Křižíkova – Invalidovna – Palmovka je v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X3 a v nočním provozu náhradní autobusová doprava X92.
  • Jako náhradní dopravu ve vyloučeném úseku doporučujeme v denním provozu využít linku metra B.

Schéma provozu během opatření:

K akci připravujeme následující informační opatření:

  • Vydávají se informační letáky v několika typech. Dohromady jde o cca 6000 ks informačních materiálů. Letáky budou od 27. února 2019 v informačních vitrínách ve všech stanicích metra a na zastávkách povrchové dopravy v dotčené oblasti.
  • Upravuje se pevný informační systém ve stanicích metra dotčených výlukovým dopravním opatřením.
  • Všechny tři dny výluky (přinnližně od 7:00 hodin přibližně do 18:00 hodin) jsou na vybraných zastávkách k dispozici cestujícím informátoři v reflexních vestách, kteří jsou na místě připraveni poradit (nejen v češtině, ale i v angličtině). Všech 14 informátorů je také vybaveno zmiňovanými informačními letáky pro cestující.
  • Na připravovaná omezení upozorňuje od čtvrtka 28. února 2019, každých 10 minut, hlášení ve stanicích metra v českém a anglickém jazyce. Ve čtvrtek 28. února 2019 a v pátek 1. března 2019 v celé síti metra, o víkendu ve stanicích Náměstí Republiky, Florenc, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka a Kobylisy.
  • Ve čtvrtek 28. února vychází také upozornění a informace o výluce v deníku Metro.
  • Pro informace týkající se vždy konkrétního místa určení je připraveno 13 velkých informačních tabulí s mapou okolí a základními textovými informacemi v češtině i angličtině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…