DPP: Informace o změnách v MHD – krátkodobé výluky v červenci 2013

28.06.2013 11:00

Krátkodobých výluk se koná ročně více než sto. Většinou se jedná o krátkodobou údržbu tratí, která je v režimu provozu tramvají v Praze (24 hodin denně 7 dní v týdnu) nezbytná.

DPP: Informace o změnách v MHD – krátkodobé výluky v červenci 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Menší množství krátkodobých výluk je organizováno také pro tzv. cizí investory nebo pro sportovní a společenské akce. Náklady údržby tratí jsou různé a nejvíce je ovlivňuje cena materiálu. Některé stojí pouze režijní náklady (personální náklady, režie strojů a zařízení), jiné znamenají kromě nákladů režijních nejčastěji výměnu zařízení v ceně několika set tisíc korun.

1.    Od pondělí 1. 7. (18:30 hod.) do úterý 2. 7. 2013 (4:30 hod.) bude přerušen provoz tramvají v úseku Palackého náměstí – Výtoň (v uvedeném směru).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linky 3 a 52 budou, ve směru z centra, v úseku Moráň – Výtoň odkloněny přes zastávky Botanická zahrada a Albertov. Linka 7 bude, ve směru na Černokosteleckou, v úseku Zborovská – Albertov odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Myslíkova, Karlovo náměstí a Botanická zahrada. Linka 17 bude v úseku Národní divadlo – Výtoň odkloněna přes zastávky Národní třída, Karlovo náměstí a Albertov.

Po dobu výluky bude v ulici Svobodova dočasně zřízena zastávka Výtoň pro směr Podolská vodárna, resp. Výtoň na Rašínově nábřeží.

Náhradní doprava nebude zavedena.


2.     Ve středu 3. 7. 2013 od 0:00 hod. do 4:00 hod. bude mimo provoz tramvajová zastávka Palmovka v Zenklově ulici, a to pouze pro směr Invalidovna.

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linka 52 bude, ve směru od Lehovce, v úseku Balabenka – Invalidovna odkloněna přes zastávku Palmovka v Sokolovské ulici.

Změny v zastávkách autobusů
Pro linky 513 a 603 se ruší výstupní zastávka Palmovka v ulici Na Žertvách a zřizují se zastávky Palmovka (v tramvajové zastávce v Zenklově ulici ve směru do centra a v tramvajové zastávce v Sokolovské ulici ve směru z centra).


3.    Od pátku 5. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 8. 7. 2013 (cca 4:30 hod.) a dále pak od soboty 13. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 15. 7. 2013 (cca 4:30 hod.) a od soboty 20. 7. (cca 4:30 hod.) do pondělí 22. 7. 2013 (cca 4:30 hod.) bude mimo provoz tramvajové obratiště Vypich.

Změny tras tramvajových linek
Linka 25 bude ve směru od Lehovce ukončena v zastávce Malovanka (nástupní zastávka pro směr do centra bude Královka).

Vždy po dobu výluky bude dočasně zřízena nástupní zastávka Královka.

Náhradní doprava nebude zavedena.


4.    V sobotu 13. 7. 2013 od 7:00 hod. do 15:00 hod. bude přerušen tramvajový provoz v úseku Lazarská – Jindřišská (v uvedeném směru).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linka 3 bude v úseku Karlovo náměstí – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most a Náměstí Republiky. Linka 9 bude v úseku Újezd – Hlavní nádraží odkloněna přes zastávky Malostranské náměstí, Malostranská, Čechův most, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží a Dlážděná. Linka 14 bude v úseku Myslíkova – Bílá labuť odkloněna přes zastávky Národní třída, Národní divadlo, Staroměstská, Právnická fakulta, Čechův most a Náměstí Republiky. Linka 24 bude v úseku Karlovo náměstí – Masarykovo nádraží odkloněna přes zastávky Štěpánská, I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Šumavská, Orionka, Olšanské náměstí, Hlavní nádraží a Dlážděná.

Po dobu výluky budou dočasně zřízeny tramvajové zastávky Dlážděná (pro oba směry v Dlážděné ulici) a Lazarská (pro oba směry ve Spálené ulici).

Náhradní doprava nebude zavedena.


5.    V neděli 14. 7. 2013 od 7:00 hod. do 15:00 hod. bude přerušen tramvajový provoz v úseku Jindřišská – Lazarská (v uvedeném směru).

Změny tras tramvajových linek (v uvedeném směru)
Linka 3 bude v úseku Bílá labuť – Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Čechův most, Právnická fakulta, Staroměstská, Národní divadlo a Národní třída. Linka 9 bude v úseku Hlavní nádraží – Újezd odkloněna přes zastávky Dlážděná, Masarykovo nádraží, Náměstí Republiky, Čechův most, Malostranská a Malostranské náměstí. Linka 14 bude v úseku Bílá labuť – Myslíkova odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Čechův most, Právnická fakulta, Staroměstská, Národní divadlo a Národní třída. Linka 24 bude v úseku Masarykovo nádraží – Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Dlážděná, Hlavní nádraží, Olšanské náměstí, Orionka, Šumavská, Náměstí Míru, I. P. Pavlova a Štěpánská.

Po dobu výluky budou dočasně zřízeny tramvajové zastávky Dlážděná (pro oba směry v Dlážděné ulici) a Lazarská (pro oba směry ve Spálené ulici).

Náhradní doprava nebude zavedena.


6.    V sobotu 20. 7. 2013 od 8:00 hod. do 20:00 hod. bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Anděl – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linka 9 bude ve směru od Spojovací ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní) a Na Knížecí do zastávky Smíchovské nádraží, kde bude ukončena. Linka 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde bude ukončena. Linka 16 bude ve směru od Lehovce ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí a Smíchovské nádraží do zastávky Hlubočepy, kde bude ukončena.

V trase Na Knížecí – Anděl – Sídliště Řepy bude zavedena náhradní autobusová doprava X9.

7.    V neděli 21. 7. 2013 od 8:00 hod. do 16:00 hod. bude obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku Vozovna Motol – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linky 9 a 10 budou ve směru z centra ukončeny v zastávce Vozovna Motol (nástupní zastávka pro směr do centra bude Hotel Golf).
V trase Sídliště Řepy – Vozovna Motol – Hotel Golf (jen výstupní) bude zavedena náhradní autobusová doprava X9.

8.    V pátek 26. 7. 2013 od 0:35 hod. do 4:20 hod. bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Balabenka – Nádraží Libeň – Starý Hloubětín.

Změny tras tramvajových linek
Linka 52 bude, ve směru z Levského, ze zastávky Balabenka odkloněna přes zastávku Divadlo Gong do zastávky Nádraží Vysočany, kde bude ukončena.

V trase Palmovka – Nádraží Libeň – Lehovec bude zavedena náhradní autobusová doprava X52.


Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost
Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …