DPP: Informace o změnách v dopravě – výluka tramvají v ulici Spálená

26.10.2018 9:58

Z důvodu opravy tramvajové trati na křižovatce ulic Lazarská a Spálená bude od pondělí 29. 10. 2018 (cca 4:30 hod.) do čtvrtka 8. 11. 2018 (cca 4:30 hod.) obousměrně přerušen tramvajový provoz ve Spálené ulici, v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Myslíkova a Lazarská.

DPP: Informace o změnách v dopravě – výluka tramvají v ulici Spálená
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Při druhé etapě opravy tramvajové trati dojde v křižovatce Lazarská x Spálená v části od Karlova náměstí k výměně kolejové konstrukce včetně pražců. Z důvodu zvýšení odolnosti kolejové konstrukce budou použity kolejnice opatřené tvrdonávarem. V průběhu výluky bude dále proveden nezbytný servis na kolejové křižovatce Spálená x Myslíkova. Zároveň bude tramvajová trať ve vyloučeném úseku strojně přebroušena.

Po ukončení této etapy bude následovat další, při které bude vyměněna zbývající část křižovatky Lazarská x Spálená od Národní třídy a část kolejové konstrukce v křižovatce u Národního divadla. Současně v rámci této etapy dojde ke koordinaci s TSK a. s., která bude provádět detailní monitoring technického stavu mostu Legií a PVS a. s., která v okolí Vítězné ulice provádí rekonstrukce vodovodů. V souvislosti s touto činností bude uzavřen most Legií a Vítězná ulice pro individuální dopravu.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 2 bude vedena v trase Sídliště Petřiny – Chotkovy sady – Malostranská (na nábřeží E. Beneše) – Právnická fakulta – Malostranská – Sídliště Petřiny.
Linky č. 3 a 92 budou v úseku Palackého náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 5 bude zrušena.
Linka č. 6 bude ve směru od Palmovky ze zastávky Lazarská odkloněna přes zastávky Národní třída, Újezd, Anděl, Smíchovské nádraží a Hlubočepy do zastávky Sídliště Barrandov.
Linka č. 14 bude ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka č. 36 směr I. P. Pavlova, Otakarova a Kubánské náměstí.
Linky č. 18 a 93 budou v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí.
Linka č. 21 bude zrušena.
Linky č. 22 a 97 budou v úseku Karlovo náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská.
Linka č. 23 bude vedena v trase Vypich – Malovanka – Pražský hrad – Malostranská – Újezd – Národní třída – Lazarská – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Florenc – Palmovka – Bulovka – Kobylisy (nástupní zastávka Březiněveská). V úseku Bílá labuť – Kobylisy bude v provozu pouze v pracovní dny cca od 6:00 hodin do 20:00 hodin.
Linka č. 24 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Albertov odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Anděl a Na Knížecí do obratiště Radlická (v provozu jen ve špičkách pracovních dnů).
Linky č. 91 a 96 budou v úseku Karlovo náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 94 bude v úseku Zborovská – Lazarská odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 95 bude v úseku Albertov – Lazarská odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 99 bude v úseku Karlovo náměstí – Újezd odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Staroměstská, Malostranská a Malostranské náměstí.

Centrální přestupní bod nočních linek tramvají bude v zastávkách Národní divadlo.

Zavedené tramvajové linky
V denním provozu budou zavedeny tramvajové linky č. 32, 34 a 36.

Linka č. 32 v trase Radošovická / Nádraží Strašnice – Koh-i-noor – Vršovické náměstí – Náměstí Míru – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Myslíkova – Palackého náměstí – Výtoň – Nádraží Braník.
Linka č. 34 v trase Ústřední dílny DP – Černokostelecká – Želivského – Flora – Hlavní nádraží – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Vltavská – Maniny – Palmovka – Balabenka – Vysočanská.
Linka č. 36 v trase Kubánské náměstí – Koh-i-noor – Otakarova – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka č. 14 směr Spořilov.

Změny v zastávkách tramvají
Zřizují se zastávky Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše (směr Čechův most) a pro noční linky Malostranská v Letenské ulici u křižovatky s ulicí Klárov (v obou směrech).

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Informační opatření

Jsou připraveny informační letáky v několika typech s informacemi v češtině i angličtině. K dispozici jsou ve vozech tramvají a autobusů i v informačních vitrínách ve stanicích metra den před a v průběhu akce.

Od pátku 26. 10. je pro cestující připraveno ve všech stanicích metra upozornění formou hlášení ve staničním rozhlase v češtině a angličtině.

V dotčené oblasti je připraveno 18 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními informacemi.

Cestujícím budou k dispozici v první dva dny výluky také informátoři v reflexních vestách, kteří poradí dopravní spojení v českém i anglickém jazyce.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…