DPP: Lanová dráha v ZOO je po povodních opět v provozu

05.10.2013 8:35

Lanová dráha na Petřín během podzimní revize nepojede.

DPP: Lanová dráha v ZOO je po povodních opět v provozu
Foto: praha.eu
Popisek: Vítězný návrh nazvaný „JÁ MILUJU PRAHU!“

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) úspěšně zprovoznil lanovou dráhu v pražské ZOO po červnových povodních a od soboty 5. října v 9:30 bude opět k dispozici všem návštěvníkům. Provoz druhé lanové dráhy DPP, vedoucí na Petřín, bude z důvodu každoroční údržby přerušen od 7. října do 25. října, a to v úseku Újezd – Petřín.

Lanová dráha v pražské ZOO bude jezdit během října od 9:30 do 17:00, v listopadu a prosinci od 9:30 do 16:00. O provozu za nepříznivých povětrnostních podmínek jinak rozhoduje vedoucí lanové dráhy.

„Jsem rád, že se nám po letošních povodních podařilo lanovou dráhu v ZOO zprovoznit a návštěvníci si opět mohou prohlídku zahrady zpříjemnit svezením se na lanovce,“ říká Jan Šurovský, technický ředitel DPP.

Zatímco provoz v ZOO byl po několikaměsíční pauze obnoven, lanovou dráhu na Petřín čeká každoroční podzimní údržba. Cílem pravidelné revize, která se koná dvakrát ročně, je zajistit bezproblémový celoroční chod lanové dráhy. Zařízení je pravidelně kontrolováno již od roku 1985.

V rámci plánované údržby budou odzkoušeny nejen vozy lanové dráhy, ale i tažná, navíjecí a brzdná zařízení, kladky, koleje. Renovace se letos dočkají i samotné vozy – vymění se skla, madla pro cestující, upraví se lavice pro sezení a opraví se lak. Zkrátka nepřijde ani vybavení stanic a oplocení mostů vedoucích přes trať.

Revize dráhy na Petřín probíhají vždy po ukončení letního (duben – říjen) a zimního (listopad – březen) provozu. Zatímco poslední revize byla provedena letos na jaře od 11. do 27. března 2013, podzimní revize se uskuteční od 7. do 25. října 2013.

Petřínská lanová dráha bude do 6. října jezdit v intervalu 10 minut, a to od 9 do 23.30 hodin. Po skončení pravidelných oprav se v zimním období od 26. října interval prodlouží na 15 minut a provozní doba se zkrátí o 10 minut – od 9 do 23.20 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…