Děti v Chustu se těší z nových prostor. Pardubický kraj přispěl přes 300 tisíc

28.05.2015 9:16

V rámci druhého dne pracovní cesty v Zakarpatské oblasti navštívila delegace Pardubického kraje vedená hejtmanem Martinem Netolickým město Chust. Ve zdejší mateřské škole otevřel hejtman společně se starostou města objekt mateřské školy Jalynočka, na jehož rekonstrukci přispěl Pardubický kraj částkou 330 tisíc korun.

Děti v Chustu se těší z nových prostor. Pardubický kraj přispěl přes 300 tisíc
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hejtman Netolický s dětmi v Chustu.

V rámci dalšího programu jednali zástupci kraje s gubernátorem Zakarpatské oblasti Vasylem Hubalem a předsedou Zakarpatské oblastní rady Volodimirem Čubirkem o prohloubení další spolupráce obou stran.

„Investice do nejmenších dětí je tím nejlepším, co můžeme pro budoucnost Ukrajiny udělat. V dětech je naše budoucnost a já pěvně věřím, že stejně jako mají před sebou světlou budoucnost děti z Chustu, tak i celá Ukrajina,“ uvedl v rámci kulturního představení hejtman Martin Netolický. „Budeme se zástupci Zakarpatské oblastní rady jednat o našem dalším zapojení do projektů a jsem přesvědčený, že jejich schválení krajským zastupitelstvem bude pouhou formalitou, jelikož si všichni nutnost těchto investic uvědomujeme,“ dodal Martin Netolický.

Pardubický kraj se na základě pozitivní zkušenosti s předcházejícím projektem v Koločavě rozhodl zapojit do multilaterálního projektu opravy mateřské školy číslo 8 Jalynočka v Chustu. Tuto mateřskou školu v současné době navštěvuje téměř 140 dětí, přičemž provedená rekonstrukce umožní navýšení kapacity o dalších 50 míst. Celý projekt byl spolufinancován Zakarpatskou oblastní radou, městem Chust a Pardubickým krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…