Diecézní charitě chybí na provoz 2,5 milionů korun

24.06.2013 17:00

Omezují činnost, propouští zaměstnance. Českobudějovická Diecézní charita a s ní spojené oblastní a farní charity šetří, kde mohou, ale přesto jim nyní v červnu chybí na provoz do konce roku 10 milionů korun.

Diecézní charitě chybí na provoz 2,5 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„O této situaci jednáme s Jihočeským krajem a zástupci měst a obcí, snažíme se chybějící peníze sehnat,“ uvedla ředitelka Diecézní charity Michaela Čermáková. Pomoci by mohlo i 500milionů korun, které nedávno pro zařízení pomáhající potřebným poslalo mimořádně ministerstvo práce a sociálních věcí.

„Tyto peníze posílá ministerstvo krajům, které je pak rozdělují dále. Proto jednáme o uvolnění dalších peněz se zástupci Krajského úřadu Jihočeského kraje a musím ocenit jejich vstřícné jednání,“ upřesnila Čermáková. 

Nejvíce ohrožené jsou podle ní Dům klidného stáří spadající pod Oblastní charitu Strakonice, Dům pro seniory OCH Vimperk a služba osobní asistence při Městské charitě České Budějovice. Zmíněným třem zařízením chybí každému milion korun.

Problémy však mají i další charitní zařízení v českobudějovické diecézi. Například projekty pro děti a mládež při Farních charitách v Jindřichově Hradci a Protivíně. „To je velký problém, pokud bychom zařízení, kde může mládež smysluplně trávit volný čas místo bloumání po ulicích, museli zavřít, byla by to velká ztráta,“ řekla Čermáková.

S nedostatkem peněz se však potýkají i další zařízení Diecézní charity, například Poradna pro ženy a dívky Eva a také poradna pro cizince.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…