Díky Nadaci ČEZ žáci z Vojanovky tancují a sportují v nové učebně

17.09.2013 18:35

Na VIII. ZŠ v Děčíně slouží žákům od 17. září nová tanečně pohybová místnost. Prostory k pravidelným tréninkům tak získá nejen školní tým mažoretek, ale i další vyznavači tancování a sportu. K poslednímu září pro ně škola otevře pohybový kroužek a kurz stepování. Učebnu, na jejíž vybavení přispěla Nadace ČEZ částkou 50 tisíc korun, využijí také vyučující v hodinách tělesné výchovy a zdravotního tělocviku.

Díky Nadaci ČEZ žáci z Vojanovky tancují a sportují v nové učebně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nová tanečně pohybová místnost vznikla v rámci školního projektu „Hýbeme se s energií“ rekonstrukcí dlouho nepoužívané třídy. Renovace prostoru spočívala v nové výmalbě, položení vhodné podlahy a instalaci zrcadlové stěny. Potřebné zázemí ocení například mažoretky, které pravidelně reprezentují školu na kulturních a sportovních akcích města Děčín. Díky možnosti cvičit na gymnastických balónech je prostor ideální i pro hodiny zdravotního tělocviku.

„Organizaci a zajištění volnočasových aktivit pro naše žáky považujeme za nezbytnou součást správného fungování školy. Jsme proto moc rádi, že pohybová učebna výrazně přispěje k rozšiřování nabídky zájmových kroužků, které pro ně pořádáme,“ uvedl Karel Rajchl, ředitel Základní školy a Mateřské školy Děčín VIII. 

Přestože se často hovoří o tom, že dnešní děti tráví většinu svého volného času u počítačů, na ZŠ Vojanova mají rozdílné zkušenosti. „O sportovní aktivity je mezi našimi žáky veliký zájem. Jen na konci září proto otevřeme dva pohybové kroužky a v nejbližší době připravujeme otevření dalšího, zatím pracovně nazývaného Moderní tanec pro nejmenší,“ doplnil Karel Rajchl. Z jeho slov tak vyplývá, že na 8. ZŠ v Děčíně dbají na všestranný, tedy umělecký i sportovní, pohybový rozvoj žáků.

Vznik tanečně pohybové učebny podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, zdravotnictví, ale třeba i vzdělání, kultury a historie. „Podpora sportovních aktivit dětí a mládeže patří k našim prioritám a rádi na ně přispíváme. Oceňujeme přístup ZŠ Vojanova, která je svým žákům partnerem i v jejich volném čase,“ řekl Ondřej Šuch, manažer Nadace ČEZ.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …