Díky Skupině ČEZ se splnil škole veliký sen, má nové víceúčelové sportoviště

30.09.2013 16:21

Nové multifunkční sportovní hřiště za 3,5 milionu korun má od pondělí 30. září 1. ZŠ ve Školní ulici v Kadani. Třemi miliony korun přispěla na jeho pořízení Skupina ČEZ. Škola byla přitom poslední ve městě, která ještě neměla odpovídající sportoviště pro venkovní výuku tělesné výchovy a hlavně míčové sporty všeho druhu. V příštím roce chce navíc hřiště nabídnout k využití i veřejnosti.

Díky Skupině ČEZ se splnil škole veliký sen, má nové víceúčelové sportoviště
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Konečně máme to, po čem jsme minimálně deset let toužili, jak my učitelé, tak pochopitelně i naši žáci. Kvalitní víceúčelové hřiště nám citelně chybělo. Jsme proto vděčni městu, že na nás pamatovalo. Skupině ČEZ pak patří naše velké díky za finanční částku, bez níž by bylo nové hřiště stále jen pouhým snem,“ uvedla Irena Gahlerová, ředitelka 1. ZŠ v Kadani.

Pomoc Skupiny ČEZ kvitoval i starosta města Jiří Kulhánek: „Spolupráce s ČEZ je vždy výborná a jsem rád, že nám prostřednictvím vedení Elektráren Tušimice a Prunéřov pokaždé vyjde maximálně vstříc.“

Podle Otakara Tučka, ředitele výše zmíněných elektráren, se Skupina ČEZ snaží být dobrým sousedem všude tam, kde působí. „Navíc město Kadaň je naším nejbližším sousedem a většina našich zaměstnanců v něm nebo jeho nejbližším okolí i trvale bydlí, mají zde své rodiny. Jejich děti určitě navštěvují i 1. ZŠ. Když nás proto požádalo vedení města o spolupráci, nebylo tudíž prakticky co řešit. Rádi jsme pomohli,“ uzavřel Otakar Tuček.

Kadaňská 1. ZŠ ve Školní ulici není ovšem jediná, která se může pyšnit novým hřištěm financovaným Skupinou ČEZ. Prostřednictvím grantu od Nadace ČEZ, vzniklo již v roce 2006 podobné víceúčelové Oranžové hřiště za dva miliony korun u 2. ZŠ v ulici Pionýrů, 3. ZŠ v Chomutovské ulici pak získala od nadace v roce 2008 jeden milion korun na Oranžové florbalové hřiště a o rok dříve se novým dětským Oranžovým hřištěm za 90 000 korun již pyšnila MŠ v Husově ulici. Nového interaktivního hřiště se letos na začátku letní sezony dočkali i malí návštěvníci kadaňského koupaliště. Na jeho realizaci přispěla Skupina ČEZ prostřednictvím Elektráren Tušimice a Prunéřov půl milionem korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…