Díky podpoře z ROPu mají v Litoměřicích nové dopravní hřiště

06.04.2015 16:03

Upravené trasy cest, nový mobiliář, zpevněná centrální plocha k pořádání kulturních akcí, originální vodní prvky, altán pro studenty, dětská, sportovní a dopravní hřiště s vlastním zázemím, netradiční informační systém. Vítejte v největším litoměřickém parku Jiráskovy sady, které byly po několikaměsíční rekonstrukci slavnostně otevřeny návštěvníkům.

Díky podpoře z ROPu mají v Litoměřicích nové dopravní hřiště
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Obnovený park vychází vstříc nejrůznějším potřebám návštěvníků napříč generacemi i zájmy. Nabízí místa pro setkávání, hru, sport i odpočinek. Centrální část Jiráskových sadů je nově uzpůsobena pro pořádání kulturních akcí. Původní fontánu nahradily mnohem lépe přístupné vodní střiky, pítko a vodní hranol. Návštěvníci v parku zde dále naleznou dvě hřiště pro menší děti, lanové prolézačky, mlatovou plochu pro hru pétanque i obnovené víceúčelové sportovní hřiště s novým barevným povrchem a večerním osvětlením. Poblíž gymnázia vznikl dřevěný altán nejen pro setkávání studentů. Projektant nezapomněl ani na čtyřnohé miláčky, pro které jsou v Jiráskových sadech vyhrazeny dvě psí louky.    

Zároveň s revitalizací Jiráskových sadů se podařilo zbourat staré, potřebám již nevyhovující dětské dopravní hřiště a na stejném místě postavit zcela nové se správní budovou, která po architektonické stránce lépe ladí nejen k parku, ale i sousednímu kostelu. Finance na realizaci této souběžné akce získalo město z Regionálního operačního programu Severozápad. Dotace činila 12,9 milionu korun. Dalších 2,4 milionu korun představuje vlastní podíl města. „Celý projekt je skvělou ukázkou toho, jak zábavnou formou vzdělávat a smysluplně využít získané prostředky a já pevně věřím, že park i dětské hřiště budou těmi místy, kam se lidé budou rádi vracet,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady Jana Havlicová.

Dopravní hřiště, které opět provozuje Dům dětí a mládeže Rozmarýn, má zcela novou podobu. V průběhu stavby došlo k demolici lávky, některých asfaltových cest, semaforů, osvětlení apod. Zbourána byla stará budova, na jejímž místě vyrostl nový správní objekt s novou učebnou, administrativním a sociálním zázemím pro provozovatele i jeho návštěvníky. Cyklisté přitom smějí nejen na dopravní hřiště. Umožněn jim je i vjezd do parku při využití páteřních komunikací.

„Věřím, že se v novém parku lidé budou cítit dobře a v hojné míře ho budou využívat aktivně a ohleduplně,“ konstatoval starosta Ladislav Chlupáč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …