Divadla ABC a Rokoko představila dramaturgický plán na sezonu 2014/15

05.03.2014 15:20

Městská divadla pražská představila dramaturgický plán na divadelní sezonu 2014/15.

Divadla ABC a Rokoko představila dramaturgický plán na sezonu 2014/15
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

Diváci se mohou těšit na pět nových inscenací, z toho tři v české premiéře. Petr Svojtka a Jiří Janků chystají pro Divadlo ABC na listopad hudební V+W Revue, která připomene slavnou éru Osvobozeného divadla a jeho dva legendární protagonisty Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Ondřej Zajíc pak na květen inscenaci Romulus Veliký, komedie antických rozměrů, jednu z prvních her Fridricha Dürrenmatta o zániku říše, kterou spravuje šílenec. V Divadle Rokoko proběhne v listopadu česká premiéra hry Marka Epsteina Veterán v režii Pavla Kheka, dramatu o vině a svědomí v realitě současného maloměsta. V březnu představí Arnošt Goldflam současnou komedii izraelské dramatičky Anat Gov Happy End, ve které se lehce a s nadhledem vypráví o velmi vážných věcech. Po delším čase také opět ožije Malá scéna ABC, a to vrcholným dílem kontroverzního švédského dramatika Augusta Strindberga Tanec smrti o dlouholetém soužití manželského páru.

Všichni, kteří chtějí být mezi prvními, kdo nové inscenace uvidí, si mohou od 1. března zakoupit předplatné na sezonu 2014/15. Předplatným do divadel ABC a Rokoko mohou návštěvníci ušetřit nejen čas, ale i peníze a získat řadu výhod, mezi něž patří mj. přenosnost předplatitelského průkazu, přednostní nákup dalších vstupenek nad rámec předplatného až s 50% slevou, informační servis, šatna zdarma, každý měsíc zvýhodněné představení za 90 Kč do všech cenových zón a další. Lákavá je také možnost zúčastnit se pravidelných setkání s herci divadel ABC a Rokoko. Na výběr bude ze čtyř předplatitelských skupin.

Výběrové předplatné. V rámci tohoto předplatného zhlédnete mezi prvními novinky sezony a navíc získáte dva volné vstupy na představení podle vlastního výběru. Těšit se můžete na již zmíněná představení V+W Revue (Divadlo ABC), Veterán (Divadlo Rokoko), Happy End (Divadlo Rokoko) a Romulus Veliký, komedie antických rozměrů (Divadlo ABC).

Tradiční skupina nabídne čtyři tradiční inscenace Městských divadel pražských a dva vstupy do divadla podle vlastního výběru. Dvě z inscenací uvedou divadla ABC a Rokoko v sezoně 2014/15 v premiéře. V této skupině budou zařazeny tituly Listopad (Divadlo ABC), Burundanga (Divadlo Rokoko), V+W Revue (Divadlo ABC), Veterán (Divadlo Rokoko) a 2x volný vstup dle vlastního výběru.

Víkendová skupina je určena všem, kteří během pracovního týdne nemají čas. Všechna představení se odehrají vždy v sobotu odpoledne. Ve Víkendové skupině budou zařazeny tituly Kdo se bojí Virginie Woolfové? (Divadlo Rokoko), Listopad (Divadlo ABC), Burundanga (Divadlo Rokoko), Bylo nás pět (Divadlo ABC), V+W Revue, (Divadlo ABC) a Veterán (Divadlo Rokoko).

Pro všechny, kteří si chtějí sami v průběhu roku vybrat, na jaká představení půjdou a kdy, a přitom čerpat všechny výhody předplatného, připravila i letos Městská divadla pražská skupinu s názvem Volné předplatné. Pořídíte ho ve dvou variantách – na čtyři nebo osm vstupů – a může být také vhodným dárkem, když nevíte, jaký typ představení mají vaši blízcí rádi.

Více informací o předplatitelských skupinách, výhodách předplatného a kompletní přehled cen najdete na stránkách www.MestskaDivadlaPrazska.cz.

Předplatné zakoupíte od 1. března na pokladnách divadel ABC a Rokoko nebo online.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…