Do ČR zavítá v souvislosti s MS v hokeji až 300 000 turistů

02.05.2015 10:38

Agentura CzechTourism se stala oficiálním partnerem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015. Pomocí svých zahraničních zastoupení podpořila medializaci akce v zahraničí. Českou republiku by v souvislosti s konáním mistrovství mohlo navštívit až 300 000 turistů z celého světa.

Do ČR zavítá v souvislosti s MS v hokeji až 300 000 turistů
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Jde o příležitost, jak prezentovat Českou republiku nejen jako zemi s velkou kulturní a historickou tradicí, ale i místo, kde lze zažít ojedinělý sportovní zážitek. Fanoušci budou mít možnost kromě návštěvy hokejových klání poznat i obě pořadatelská města, tedy Prahu a Ostravu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Hokejové mistrovství světa konané v Praze v roce 2004 navštívilo 552 000 návštěvníků, cílem pro letošní rok je dosáhnout 600 000 návštěvníků, v poměru zhruba 50 % zahraničních návštěvníků a 50 % českých turistů cestujících v rámci regionů.

MS v hokeji – propagace na zahraničních trzích

Agentura CzechTourism podpořila konání Mistrovství světa pomocí marketingu a PR na zahraničních trzích. Sérii PR článků spojených s konáním akce doplnily online marketingové aktivity. Digitální kampaně byly zaměřené na trhy se silným potenciálem pro příjezd do ČR v souvislosti s konáním hokejového mistrovství – Rusko, USA, Lotyšsko, Skandinávii, Německo a Francii.

Na ruském trhu probíhala kromě online kampaně zaměřené na sociální sítě i printová reklama v časopise Banzay, prezentace akce na veletrzích v Moskvě a Jekatěrinburgu či společná reklamní prezentace s ČSA, která mířila na novináře a tour operátory z měst s přímým leteckým spojením do ČR a zároveň bohatou hokejovou tradicí (Jekatěrinburg, Tjumeň).

Turisté z USA se s kampaní zaměřenou na české mistrovství mohli setkat nejen v tisku a na sociálních sítích, ale i např. v rámci NY Times Travel Show. Zahraniční zastoupení v Lotyšsku připravilo nad rámec online kampaně spolupráci s cestovními kancelářemi (mimo jiné s CK TravelArt, oficiálním lotyšským prodejcem), ve střelbě na branku mohlo soutěžit i 30 000 návštěvníků lotyšského veletrhu Balttour v Rize, francouzského veletrhu Strasbourg, i dánského Ferie for Alle.

Pobídku k návštěvě České republiky dostali skrze zahraniční zastoupení i finští čtenáři nejčtenějšího hokejového magazínu Jääkiekkolehti či členové Německého hokejového svazu, významní němečtí novináři navíc mistrovství navštíví i přímo v době jeho konání.

„Marketingové aktivity na zahraničních trzích, které v souvislosti s MS v hokeji probíhaly od počátku roku 2015, přinesly své ovoce v podobě mnoha mediálních výstupů. Českou republiku v souvislosti s konáním této významné sportovní akce mělo možnost poznat přes milion čtenářů finského magazínu Ikkunapaikka, 700 000 návštěvníků zahraničních veletrhů, na kterých jsme akci propagovali, i desetitisíce fanoušků na internetu, které naše kampaň přivedla na webové stránky prezentující mistrovství světa a Českou republiku,“ dodává generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Institut turismu CzechTourism: výdaje turistů porostou

Kromě příhraničních trhů (Rakousko, Německo, Slovensko) budou největší část turistů směřujících do České republiky za hokejovým šampionátem představovat turisté ze severských zemí, Ruska, USA a Kanady. „Výlety do regionů v okolí Prahy a Ostravy budou atraktivní pro oficiální hosty mistrovství, zástupce světových sportovních klubů, partnery akce a samozřejmě i zahraniční novináře, které do České republiky v souvislosti s konáním akce přijedou, ale i pro některé z běžných návštěvníků. Očekáváme, že výdaje turistů během samotného pobytu budou vyšší než obvykle, zvedne je cena za vstupné, vyšší cena za ubytování a zřejmě i vyšší útrata v restauracích,“ doplňuje ředitel Institutu turismu agentury CzechTourism Jan Herget.

Německý turista v České republice průměrně utratí necelých 1 900 korun na osobu a den, turisté ze severských zemí kolem 3 500 korun, ruský až 4 000 korun, turisté z USA přes 4 600 korun za osobu a den.

„Televizní vysílání bude šířeno do více než 100 zemí světa, předpokládaná sledovanost přenosů je přes 650 milionů diváků. Ti všichni získají nejen hokejový zážitek, ale i rozšířené povědomí o České republice a v ideálním případě i impuls k její návštěvě,“ uvedl Marek Mráz, ředitel Strategie a marketingu CzechTourism.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…