Dopravní podnik Ostrava nemá a nikdy neměl s panem Dědicem uzavřenu žádnou smlouvu

30.03.2014 17:00

Vyjádření vedení Dopravního podniku Ostrava a.s. k záležitostem ve věci obvinění vznesených v tomto týdnu proti fyzickým a právnickým osobám, které se údajně měly podílet na trestné činnosti v souvislosti s veřejnými zakázkami pro ostravský dopravní podnik a městskou nemocnici.

Dopravní podnik Ostrava nemá a nikdy neměl s panem Dědicem uzavřenu žádnou smlouvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Ostravu

Vedení dopravního podniku nemá informace o údajném porušování zákona obviněných osob v souvislostech s veřejnými zakázkami na nákup vozidel MHD.

Představenstvo společnosti přijalo již dříve opatření ve smyslu poskytnutí úplné součinnosti orgánům činným v trestním řízení ze strany všech vnitropodnikových útvarů a vydalo pokyny k provedení vlastní hloubkové vnitřní kontroly v předmětných záležitostech.

Ani vnitřní kontrola společnosti ani auditní orgány Ministerstva financí ČR, které ve společnosti opakovaně prováděly kontroly předmětných zakázek, nepřinesly žádná zjištění o možném porušování zákona či jiných pochybeních.

Dopravní podnik Ostrava nemá a nikdy neměl s panem Dědicem uzavřenu žádnou smlouvu. O jeho údajném napojení na dopravní podnik se management společnosti dověděl až z médií.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

13:04 Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

Jihomoravský kraj, skrze svou zřizovanou organizaci VIM, vyhlásil sběr nominací do školských rad od …