Dopravní podnik hl. m. Prahy: 90 let autobusů v Praze ve znamení průvodu i dne otevřených dveří

02.06.2015 19:30

V červnu uplyne přesně 90 let od zahájení pravidelného provozu autobusů v Praze. Dopravní podnik hlavního města Prahy u této příležitosti vypraví v neděli 7. června 2015 autobusový průvod složený z historických i současných vozidel. V rámci oslav také poprvé zpřístupní garáž Vršovice, která slaví 60. výročí od svého otevření.

Dopravní podnik hl. m. Prahy: 90 let autobusů v Praze ve znamení průvodu i dne otevřených dveří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Průvod 17 autobusů, které během 90leté historie brázdily ulice hlavního města, vyjede v neděli 7. června 2015 v 10.00 hodin z Václavského náměstí. Během hodiny se dostane přes Újezd, Smetanovo náměstí, Klárov a Pohořelec až na Hradčanské náměstí, odkud se autobusy rozjedou do garáží. Návštěvníci akce budou mít možnost si všechny exponáty vyfotografovat na Václavském náměstí, kde budou autobusy od 9.00 hodin přistaveny.

V průvodu se představí legendy pražské autobusové dopravy jako Škoda 706 RO, Karosa B731, Ikarus 280, ale i nové modely, se kterými se obyvatelé a návštěvníci Prahy setkávají při každodenním cestování.

Jako součást oslav Dopravní podnik hlavního města Prahy zájemcům z řad veřejnosti zpřístupní také garáž Vršovice. Poprvé ve své 60leté historii se návštěvníkům otevře již v sobotu 6. června 2015 od 10.00 hodin do 16.00 hodin. V rámci této akce mohou návštěvníci zavítat do zázemí různých pracovišť jako například haly denního ošetření, údržbové montážní haly, motorárny a podobně, zvenku i zevnitř si prohlédnou současné autobusy včetně kabiny řidiče. V tento den se také veřejnost rozloučí s autobusem Karosa B741, se kterým se bude moci naposledy svézt na jeho pravidelné lince číslo 213.

Podrobné informace k oběma akcím naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…