Dopravní podnik hl. m. Prahy: Nalaďte se v metru již počtvrté

10.04.2015 18:20

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) připravil pro cestující další zpestření jejich cestování pražskou hromadnou dopravou. Spolu s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka pořádá další ročník akce „Nalaďte se v metru“. Lidé se mohou ve čtvrtek 16. dubna od 8.00 do 21.45 hodin těšit na živá hudební vystoupení ve vestibulech stanic pražského metra.

Dopravní podnik hl. m. Prahy: Nalaďte se v metru již počtvrté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

Celkem 47 koncertů zazní na letošním již čtvrtém ročníku akce „Nalaďte se v metru“. Mezi vystupujícími umělci budou jak studenti Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka, tak i profesionální hudebníci. V 16 hodin vystoupí ve vestibulu stanice metra Vltavská také Pěvecký sbor DPP s písněmi lidovými, umělými a spirituály.

„Živá umělecká vystoupení ve stanicích metra, která DPP pravidelně pořádá, se vždy setkávají s velmi pozitivními ohlasy ze strany cestujících. Hudba ve vybraných vestibulech pražského metra je příjemným zpestřením cestování. Umělcům zase poskytuje další možnost setkat se se svým publikem a třeba tak získat nové fanoušky. V této tradiční akci chceme i nadále pokračovat,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Nádraží Veleslavín bude mít další premiéru

Premiéru s pořádáním hudebních koncertů bude mít letos nová stanice metra na trase A – Nádraží Veleslavín.

Další vystoupení se potom odehrají ve vestibulech stanic Hlavní nádraží, Muzeum, Můstek (A i B), Florenc, Hradčanská a Vltavská. Hudební vystoupení se ponesou napříč žánry – od jazzu přes folk, pop až po hardrock. Na Florenci vystoupí od 19.00 hodin jazzová kapela Trombone Five, od 19.00 na Nádraží Veleslavín se swingovými a hot-jazzovými skladbami Ježkovy stopy nebo od 9.00 ráno na Muzeu soul rockoví Tony’s Not Here. Od 15.00 do 20.00 budou ve vestibulu metra Hradčanská probíhat vystoupení, během kterých své umění spojí DJové a živí instrumentalisté či zpěváci.

Více informací o akci včetně kompletního programu mohou zájemci nalézt ZDE .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dpp.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…