Dopravní podnik v Hradci Králové posílí turistický vláček do městských lesů

31.03.2015 21:48

Dopravní podnik města Hradce Králové chystá i v letošním roce projížďky turistickým hradeckým silničním vláčkem. Zájemci si budou moci vybrat ze dvou vyhlídkových tras po městě a dočkají se i jízd do městských lesů. Vláček bude na městských trasách jezdit od 4. dubna minimálně do 30. srpna.

Dopravní podnik v Hradci Králové posílí turistický vláček do městských lesů
Foto: Hradec Králové
Popisek: Turistický vláček v Hradci Králové

Na projížďku po významných či turisticky zajímavých místech Hradce zvou letos dvě vyhlídkové trasy - červená a zelená. Jsou časově nenáročné (35 – 40 minut) a za doprovodu zvukového komentáře přibližují historickou i moderní tvář krajského města. Vláček do města vyjede denně místo pondělí (pokud na tento den nepřipadá státní svátek) s odjezdy od 14 do 17 hodin. Tradičním nástupním i výstupním místem je parkoviště u Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží. V případě skupin do deseti osob není třeba vláček speciálně rezervovat, skupiny s vyšším počtem osob rezervaci vyžadují.

„Po úspěchu loňských jízd do příměstských lesů, v nich budeme i letos pokračovat, a to na dvou trasách a s průvodcem. První trasa povede k Mazurovým chalupám a zpět a návštěvníci si díky ní užijí lesa 2,5 hodiny, druhá pak zájemce zavede k rybníku Výskyt a zpět, a na této trase cestující stráví hodinu a půl,“ říká vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. Termíny jízd ve spolupráci s Hradeckou lesní a dřevařskou společností a společností Městské lesy Hradec Králové budou vypisovány vždy na dvouměsíční období. Podle klimatických podmínek by se z cest vláčkem do lesů s průvodcem mohli cestující těšit od dubna až do října. Pro nadcházející období (duben – květen) počínaje 13. dubnem jsou v plánu vždy tři pondělní jízdy pro veřejnost s odjezdy v 9 a ve 12 hodin pro trasu č. 1 - doba jízdy 2,5 hodiny a s odjezdem v 15 hodin pro trasu č. 2 - doba jízdy 1,5 hodiny. Nástupní místo je u zastávky linky MHD č. 9 - Zděná Bouda.

„Čtvrteční jízda bude zadána pro skupinové rezervace, například školky, školy, kluby důchodců a podobně,“ vysvětluje František Meduna. Program bude v tomto případě individuální. Nástup je u restaurace Zděná bouda v 9 hodin a první letošní čtvrteční lesní jízda se uskuteční 16. dubna. Kapacita vláčku je 36 míst a rezervaci u těchto jízd je možné provést na emailu: dejnozkova@hlds.cz nebo telefonicky  po - čt  od 9 do 11 hodin na telefonním čísle 602 618 438.

„Trasy po Městských lesích HK jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, pro méně pohyblivé, důchodce či rodiny s dětmi. Doporučujeme vhodné oblečení a přikrývku s sebou,“ upozorňuje František Meduna.

Vláček si mohou objednat i privátní osoby, organizace či spolky na individuální akce v rámci území města a dopravně přilehlých obcí, přičemž užití  musí být v souladu s dopravními a kapacitními možnostmi a s ohledem na bezpečnost silničního provozu (tel. číslo 495 089 257 -258).

Jízdní řády, mapky tras, ceník u městských tras a další aktuální informace najdete na stránkách www.dpmhk.cz.

Ceník jízdného na městských trasách pro rok 2015:

Zlevněné jízdné pro děti od 3 do 12 let: 30 Kč
Plné jízdné nad 12 let: 70 Kč
Rodinné jízdné (2 dospělí a max. 3 děti do 12 let): 120 Kč
Ceny jsou včetně DPH.
Jízda se uskuteční od minimální celkové úhrady 240 Kč.
Jízdné je možné opět hradit z městské a volné karty, na linkách neplatí časové jízdenky na MHD a jiné slevy.

Ceník jízdného na lesních trasách:

Trasa č. 1.  k Mazurovým chalupám a zpět

Děti od 3 do 12 let:: 100 Kč
Dospělí: 200 Kč
Důchodci a ZTP: 150 Kč
Rodinné 2+2: 400 Kč

Trasa č. 2.  k rybníku Výskyt a zpět
Děti od 3 do 12 let:70 Kč
Dospělí: 150 Kč
Důchodci a ZTP:100 Kč
Rodinné 2+2: 300 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…