Držitelem ceny Český zavináč se stal Integrovaný záchranný systém České republiky

13.04.2017 20:05

V rámci 20. ročníku konference ISSS/V4DIS byly vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Aktuálním držitelem tradiční ceny se stal Integrovaný záchranný systém ČR, a to za zásadní přínos k rozvoji a modernizaci IZS a tísňových linek prostřednictvím realizace programu NIS IZS a projektů jednotlivých složek.

Držitelem ceny Český zavináč se stal Integrovaný záchranný systém České republiky
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Ocenění převzali z rukou Milana Haška, ředitele úseku komunálního financování České spořitelny, a Tomáše Renčína, výkonného ředitele konference ISSS/V4DIS a zároveň předsedy spolku Český zavináč, genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel HZS ČR, plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel HZS Libereckého kraje a MUDr. Marek Slabý, ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Porota ocenila především úspěšné dokončení realizace více než čtyřicítky souvisejících projektů, které vytvářejí ucelený a funkční systém příjmu tísňového volání všech základních složek integrovaného záchranného systému,“ poznamenává RNDr. Tomáš Renčín, předseda spolku Český zavináč. „Vnímáme to jako velký přínos v rozvoji informační společnosti a výrazné zrychlení spolupráce záchranných složek i zkrácení času mezi oznámením a zásahem na místě události.“

Převážná část projektu nazvaného „Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému“ byla dokončena již koncem roku 2015, v letošním roce bude ještě dopracován ZZS hl. m. Prahy. Garantem je MV-generální ředitelství HZS ČR, věcným gestorem pak plk. Ing. Luděk Prudil, nyní ředitel HZS Libereckého kraje.

V průběhu celého projektu byla řešena modernizace technologií operačních středisek, zlepšení a standardizace interoperability, zavedení jednotného GIS, dokončení integrace operačního řízení z okresních operačních středisek do krajských.

Bližší informace na: http://is-izs.izscr.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…