Duben na ČMKBK: V obchodování převažovaly víceleté kontrakty na dodávku energií

09.05.2017 11:22

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo v dubnu uzavřeno 84 kontraktů na dodávky 29,7 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu v hodnotě 19,4 milionu korun. Většina kontraktů byla víceletých. První květnový týden byly uzavřeny výhradně dvouleté kontrakty na celkový objem 3,9 tisíce MWh elektřiny v hodnotě 2,9 milionu korun.

Duben na ČMKBK: V obchodování převažovaly víceleté kontrakty na dodávku energií
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena dvouletých kontraktů elektřiny v dubnu klesla pod uzavírací kurz loňského roku, roční kontrakty elektřiny a zemního plynu naopak setrvaly nad loňskou závěrečnou cenou.

Dvouleté kontrakty elektřiny v nízkém napětí ještě v 15. týdnu uzavíraly na kurzu 847 Kč/MWh, v následujícím týdnu ale zlevnily o 7 procent na 788 Kč/MWh a poslední dubnový týden až na 780 Kč/MWh. V prvním květnovém týdnu byl zaznamenán další pokles o 4,7 procenta na 743 Kč/MWh. Pro srovnání, loňská uzavírací cena tohoto produktu představovala 815 Kč/MWh. Roční kontrakt elektřiny v nízkém napětí naopak vzrostl proti loňské závěrečné ceně o 8,8 procenta na 815 Kč/MWh.

Dvouletý kontrakt zemního plynu v režimu maloodběr zdražil v druhé polovině dubna proti závěru loňského roku o 3,2 procenta na 480 Kč/MWh. Tříletý kontrakt v režimu maloodběr uzavíral na 470 Kč/MWh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…