Eko-kom: Vyhlášení výsledků soutěže obcí „O křišťálovou popelnici 2016“

12.06.2017 10:14

Osmnáctý ročník konference Odpady a obce, která proběhne tradičně v Hradci Králové 14. a 15. června

Eko-kom: Vyhlášení výsledků soutěže obcí „O křišťálovou popelnici 2016“
Foto: red
Popisek: EKO-KOM

Konference Odpady a obce 2017 bude i tentokrát zajímavou příležitostí pro setkání zástupců obcí a měst, veřejné správy a odborné veřejnosti. Diskutovat budou o řadě aktuálních témat ze světa odpadového hospodářství.

V rámci konference ve východočeské metropoli proběhne, jak už se stalo v minulých ročnících zvykem, také slavnostní vyhlášení výsledků soutěže obcí „O křišťálovou popelnici 2016“. V celorepublikovém klání jsou obce hodnoceny podle dosažených výsledků a míry aktivity v oblasti nakládání s komunálním odpadem, klíčovým kritériem je pak tříděný sběr využitelných složek odpadů. Soutěž je určena všem obcím zapojeným v systému EKO-KOM, tedy aktuálně pro 6 114 obcí a měst. Kromě prestižního titulu získá vítěz letošního 13. ročníku také putovní křišťálovou popelnici.

Medailonky všech 15 finalistů jsme zpracovali do speciální brožury, kterou dostanou účastníci konference při prezenci. V letošním roce se do finálového kola probojovala tato města: Jablonec nad Jizerou, Jaroměř, Jihlava, Lanškroun, Olomouc, Opava, Rychnov nad Kněžnou, Šternberk, Uherské Hradiště, Velké Meziříčí a Zábřeh. S nimi i obce Čejkovice, Lety, Ořech a Putim.

Konference ODPADY A OBCE 2017 se koná pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Svazu měst a obcí ČR, Asociace krajů ČR, Hospodářské komory ČR a města Hradec Králové a je součástí cyklu odborných konferencí Odpadové dny 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

19:15 ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

Spotřeba zemního plynu v České republice v prvním čtvrtletí roku v meziročním porovnání znovu klesla…