Ekonomika.cz: Golf je v ČR marketingově slabý, nemůže se zbavit nálepky „sport pro vyvolené“

21.11.2013 8:42

V minulosti vydělávali na golfu ze všech nejvíce organizátoři a promotéři turnajů či tour. Mnozí pochopili, že zorganizovat turnaj není tak obtížné, a tak si řada firem si začala golfové akce připravovat sama. Ale ani tak nemá golf u nás rozměry velmi rozšířeného sportu, informuje server Ekonomika.cz.

Ekonomika.cz: Golf je v ČR marketingově slabý, nemůže se zbavit nálepky „sport pro vyvolené“
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Golfový areál, ilustrační foto

„Přes veškerý růst nedokáže golf přilákat diváky mimo golfovou obec. Nemá žádné velké sportovní úspěchy ani hráčské hvězdy, snad s výjimkou naší současné nejlepší hráčky Kláry Spilkové. Je marketingově slabý, ekonomika českého golfu stojí na slabých nohách,“ komentuje pro Ekonomika.cz situaci šéfredaktor časopisu GREEN Luboš Procházka.

Golf má totiž pořád punc sportu pro bohaté, i když už to dávno není pravda. Golfové hřiště není o nic méně přínosné než to fotbalové. Přesvědčit o tom lidi na krajských úřadech nebo městských zastupitelstvech není snadné.

„Tento sport je však třeba zařadit mezi doplňkové aktivity regionálních operačních programů, které podporují cestovní ruch a vznik nových pracovních míst,“ myslí si Procházka.

Konec stavebních hodů

Růst počtu golfových hřišť v České republice se sice nezastavil, ale v posledních krizových letech jich nevzniklo mnoho. Stále je tu tak prostor pro nové projekty, které by golf v naší zemi více zpopularizovaly a sejmuly z něj nálepku drahého sportu pro vyvolené.

Stavební golfové hody z počátku tisíciletí se však už zřejmě nebudou opakovat. Tempo růstu nových hřišť se výrazně zpomalilo, např. v roce 2000 u nás bylo 22 hřišť, o deset roků později již 90.

Loni nebyla otevřena žádná nová osmnáctka - do tohoto typu vyrostly jen devítky v Kravařích a u Lázní Bohdaneč. Zprovozněna byla devítka Lipiny u Karviné. V letošním roce byla otevřena středočeská osmnáctka Loreta a došlo k rozšíření severočeské devítky Barbora na 18 jamek. Stavby hřišť váznou. V Česku je nyní 99 znormovaných golfových hřišť.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

19:15 Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

Ministerstvo zdravotnictví se důrazně ohrazuje proti fakticky chybnému článku Veroniky Rodriguez na …