Energetici pomáhali v dětském domově, hospici, Armádě spásy i na ranči - v Moravskoslezském a Olomouckém kraji

15.06.2015 11:31

Montéři, fakturantky, pracovníci vodní elektrárny Dlouhé stráně, operátorky call centra, specialistka na marketing a další pracovníci Skupiny ČEZ zamířili v rámci programu Čas pro dobrou věc do pěti severomoravských neziskových organizací, ve kterých strávili celý pracovní den. V dětském domově pomáhali s velkým jarním úklidem, na ranči budovali ohradu pro výcvik koní a v Armádě spásy radili, jak by se mohla organizace lépe představit veřejnosti.

Energetici pomáhali v dětském domově, hospici, Armádě spásy i na ranči - v Moravskoslezském a Olomouckém kraji
Foto: cez.cz
Popisek: Energetici zamířili v rámci programu Čas pro dobrou věc do pěti severomoravských neziskových organizací, ve kterých strávili celý pracovní den.

„V našem případě jde o krásné propojení finanční a osobní podpory. Nadace ČEZ nás už vícekrát podpořila svým grantem a teď přišli osobně i zaměstnanci Skupiny ČEZ, kteří nejen pomohli s údržbou zeleně kolem hospice svatého Lukáše, ale zároveň se mohli přesvědčit, že jsme finance využili smysluplně,“ říká mluvčí Charity Ostrava Dalibor Kraut.

V dětském domově na ulici Bukovanského ve Slezské Ostravě se šestice nadšenců pustila do mytí oken, práci i prostředí si pochvalovali. „Je to dobrá věc, že můžu pomoct, a zároveň skvělá zkušenost. Nevěděla jsem, jak děti v dětských domovech žijí a příjemně mě to překvapilo,“ řekla Patricie Balíková ze společnosti ČEZ Distribuční služby.

V Šumperku energetici pomáhali na ranči Pomněnka, jež slouží hendikepovaným dětem ze stejnojmenné školy a dětského centra. Zatímco příslušnice něžného pohlaví se chopily štětců a natíraly příbytky pro kamerunské ovce a kozy, chlapi se pustili do budování kruhové ohrady pro výcvik koní. „Těší nás, že můžeme někomu pomoct, zvlášť když jsou to děti, které za svůj osud nemohou. Zároveň je pro nás zpestřením práce venku, uprostřed přírody,“ vysvětlila operátorka zábřežského call centra Jiřina Škaldová. Podobně reagoval hrázný z Dlouhých strání Miroslav Matura. „Myšlenka dobrovolnických dní se mi moc líbí. Pro nás je to zpestření práce, ale hlavní je, že naši pomoc děcka potřebují a využijí,“ řekl Matura.

Na Olomoucku se pracovalo pro dobrou věc například v ekologickém centru Sluňákov. „Dobrovolníci nám pomohli s údržbou areálu. Hrabali a odklízeli seno, obsekávali keře, umývali prosklenou fasádu nízkoenergetického domu. Pracovali velmi dobře a stihli udělat většinu toho, co jsme pro ně měli přichystáno. Opravdu jsme byli mile překvapeni jejich pracovním nasazením,“ nešetřil chválou zástupce ředitele Sluňákova Přemysl Heralt.

Projekt firemního dobrovolnictví Čas pro dobrou věc organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Každý zaměstnanec si může vybrat, jaké veřejně prospěšné organizaci nabídne své síly nebo vědomosti. Letos podpoří energetici svou prací více než 50 neziskovek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …