Epson představuje novou tiskárnu typu 4 v 1: Dejte sbohem inkoustovým kazetám

26.11.2015 15:17

Nová tiskárna L655 typu 4 v 1 s inkoustovým tankovým systémem, oboustranným tiskem a inkoustem na vytištění 11 000 stránek.

Epson představuje novou tiskárnu typu 4 v 1: Dejte sbohem inkoustovým kazetám
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Tiskárna L655 typu 4 v 1 nabízí nový a bezproblémový způsob tisku a dodává se s inkoustem na vytištění až 11 000 stránek (viz poznámka 1). Je ideální volbou do kanceláří s omezeným rozpočtem a nabízí integrovanou inkoustovou nádržku pro rychlý a spolehlivý oboustranný tisk ve formátu A4 s mimořádně nízkými náklady na stránku. Ve skutečnosti dokáže snížit náklady na tisk až o  90 % (viz poznámka 2).

Marcel Divín, Business Sales Manager společnosti Epson Europe, uvádí: Doplňování pomocí samostatných lahviček s inkoustem je otázkou okamžiku díky technologii rychlého doplňování, přehlednému značení lahviček a tryskám bez kapání. Model L655 přináší oboustranný tisk, který kancelářím umožní omezit spotřebu papíru až na polovinu. Mohou tak šetřit náklady i zdroje. Tiskárna používá inkoust na bázi barviva a pigmentový inkoust pro černou, čímž zajišťuje rychleschnoucí výtisky pro firemní použití bez rozmazání.“

Model L655 tiskne stránky A4 dle normy ISO vysokou rychlostí až 13,7 str./min (viz poznámka 3). Skenování v rozlišení 1200 dpi zajišťuje vysokou kvalitu naskenovaného materiálu a funkce vícenásobného kopírování umožňuje současně vytvořit až 99 kopií stránky. S připojením přes rozhraní Wi-Fi pomocí aplikace Epson Connect (viz poznámka 4) je tisk z chytrých telefonů a tabletů velmi snadný. Pomocí funkce Wi-Fi Direct®, která je k dispozici u modelu L655, se můžete připojit přímo k ostatním zařízením Wi-Fi, aniž byste k tomu potřebovali bezdrátový přístupový bod, např. směrovač.

Tiskárna L655 je v prodeji od 1. 10. 2015 za doporučenou maloobchodní cenu 9 999,35 Kč bez DPH.

Hlavní vlastnosti:

  • Tisk, kopírování, fax a skenování

  • Oboustranný tisk

  • ADF s kapacitou 30 listů

  • Tisk až 11 000 stránek pomocí úvodní sady lahvičekii při mimořádně nízkých nákladech na tisk jedné stránky

  • Vestavěná nádržka na inkoust s ultravysokou kapacitou

  • Součástí dodávky je 6 barevných 70ml lahviček a 2 černé 140ml lahvičky s originálním inkoustem Epson

  • Technologie Micro Piezo

  • Záruka společnosti Epson na 12 měsíců nebo 50 000 stran

  • Originální inkoust Epson (inkoust na bázi barviva pro barvy a pigmentový inkoust pro černou)

  • Rychlost tisku 13,7 str./miniii

  • Připojení přes Wi-Fi a ethernetové rozhraní

  • Epson Connectiv a Wi-Fi Direct®

Poznámky:

1) Uvedená výtěžnost a náklady na tisk jedné stránky jsou stanoveny na základě originální metodiky společnosti Epson při tiskové simulaci testovacích vzorů dle normy ISO/IEC24712. Uvedená výtěžnost a náklady na tisk jedné stránky NEVYCHÁZEJÍ z normy ISO/IEC24711. Uvedená výtěžnost a náklady na tisk jedné stránky se mohou lišit v závislosti na tištěných obrazových materiálech, typu použitého papíru, frekvenci tisku a podmínkách provozního prostředí, jako je například okolní teplota.

2) Srovnání provedené s nejlepšími 10 konkurenčními černobílými laserovými tiskárnami formátu A4 a multifunkčními zařízeními, nejlepšími 10 konkurenčními barevnými laserovými tiskárnami a multifunkčními zařízeními a nejlepšími 10 konkurenčními inkoustovými tiskárnami a multifunkčními zařízeními podle přehledu IDC EMEA Hardcopy Tracker (údaje za 3. čtvrtletí 2014). Průměrné náklady na stránku jsou vypočteny z průměrné prodejní ceny spotřebního materiálu uvedené v dokumentu IDC EMEA Consumables Tracker (data z 1. poloviny roku 2014) a výrobcem oficiálně zveřejněné výtěžnosti k prosinci 2014. Další informace naleznete na webových stránkách www.epson.cz/itssavings.

3) Určeno v souladu s normou ISO/IEC 24734 představující průměrnou hodnotu ESAT v testu kancelářského zařízení při standardním jednostranném tisku. Další informace naleznete na webových stránkách www.epson.eu/testing.

4)  Vyžaduje bezdrátové připojení k internetu. Další informace včetně seznamu podporovaných jazyků a zařízení naleznete na webových stránkách www.epson.cz/connect.


O společnosti Epson

Společnost Epson je přední světový dodavatel inovativních řešení pro kanceláře, domácnosti, obchodní podniky i průmyslové provozy, jenž se snaží neustále překonávat očekávání svých zákazníků. Nabízí široký sortiment produktů od inkoustových tiskáren, tiskových systémů a projektorů 3LCD až po průmyslové roboty, chytré brýle a snímací systémy a využívá originální kompaktní, úsporné a vysoce přesné technologie.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 73 000 lidí v 94 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí.

http://global.epson.com

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu představuje strategické řídící centrum pro Evropu, Blízký východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 700 lidí a ve fiskálním roce 2013 zaznamenala obrat 1 517 milionů eur.

http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050   

http://eco.epson.com/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…