FN Brno: Fotbalisté a fanoušci Zbrojovky Brno podpořili zdravotníky

07.05.2020 20:27

Ve čtvrtek 7. května 2020 se uskutečnilo oficiální předání šeku FC Zbrojovky Brno ve výši 1,2 mil. Kč. Šek předal předseda představenstva klubu Václav Bartoněk s Petrem Švancarou řediteli FN Brno Jaroslavu Štěrbovi.

FN Brno: Fotbalisté a fanoušci Zbrojovky Brno podpořili zdravotníky
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Finanční prostředky jsou určeny na podporu zdravotníků bojujících proti epidemii koronaviru v první linii. Velké poděkování patří všem fanouškům klubu, bývalým ale i současným hráčům, veřejnosti.

Do sbírky se zapojili také příznivci a představitelé klubu SK Slavia Praha. Například osobnosti jako Pavel Kuka či Jindřich Trpišovský atd. „Jsem mile překvapen finanční částkou, za kterou jménem FN Brno děkuji klubu a lidem, kteří na ní přispěli. Tyto finanční prostředky chceme použít na podporu např. benefitních programů pro zdravotníky v první linii,“ řekl ředitel FN Brno Jaroslav Štěrba.

„Celá akce vznikla jako jeden velký impuls od fanoušků klubu. Ukázali jsme, že kromě sportovní stránky má klub i celospolečenskou odpovědnost. Vážím si každého dárce,“ uvedl předseda představenstva FC Zbrojovka Brno Václav Bartoněk.

Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno spolu se svými fanoušky vyhlásil cca v polovině března mimořádnou sbírkovou akci pod názvem "Zbrojovácká výzva" (ZDE), určenou k podpoře zdravotníků FN Brno bojujících v první linii v rámci epidemie COVID-19. Výzva spočívala v tom, že klub prodával na webu vstupenky do virtuálního prostředí na historický zápas FC Boby Brno v. SK Slavia Praha z r. 1996. O vstupenky byl velký zájem a organizátorům se podařilo vybrat přes jeden milion korun.

Zbrojovka Brno je dlouholetým partnerem Fakultní nemocnice Brno. Hráči klubu každoročně pořádají akce na podporu dárcovství krve na Transfuzním a tkáňovém oddělení. Děkujeme za partnerství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…