FN Brno: Uvolňování omezujících opatření v Dětské nemocnici

23.04.2020 21:14

Plán uvolňování omezujících opatření v Dětské nemocnici s výhledem na květen 2020

FN Brno: Uvolňování omezujících opatření v Dětské nemocnici
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

1) Do změny nařízení vlády platí omezení pohybu a shromažďování osob. Proto zatím v DN platí regulace návštěv u dětských pacientů. Hospitalizované děti, s nimiž není hospitalizován doprovod, může ve vymezených návštěvních hodinách zaráz navštívit maximálně jeden zdravý dospělý. Návštěvy se ale mohou u pacienta vystřídat.

2) Od 21. 4. skončila omezení ambulantních vyšetření. Kromě akutních jsou nyní možná i plánovaná vyšetření. Prosím, kontaktujte svého lékaře stran domluvy na termínu Vašeho plánovaného vyšetření.

3) Postupně se zvyšuje počet plánovaných hospitalizací na interních i chirurgických oborech. Od 4. května by měla být možnost provádět akutní i plánované operace bez omezení.

4) Děti bez příznaků typických pro onemocnění COVID-19 nebudou plošně testovány před přijetím do nemocnice. Pakliže ošetřující lékař nazná, může být nicméně dítěti i hospitalizovanému doprovodu toto vyšetření individuálně provedeno.

5) Minimálně do konce května bude fungovat tzv. „triážní bod“ u hlavní vrátnice. Dětem i doprovodu bude nadále měřena teplota a bude s nimi proveden krátký rozhovor (dotaz na teplotu, nemoc, dýchací obtíže a podobně).

6) Minimálně do konce května budou děti s podezřením na onemocnění COVID-19 ambulantně vyšetřovány i hospitalizovány pouze na k tomu určeném oddělení Kliniky dětských infekčních nemocí v pavilonu R. Po vyloučení této choroby mohou být přeloženy na oddělení v rámci hlavních budov nemocnice. Tento režim zatím platí 24 h denně, 7 dní v týdnu, tedy i v rámci LSPP (tzv. „pohotovosti“)

Prosíme všechny rodiče i dětské pacienty o vstřícnost a trpělivost, neboť z kapacitních důvodů a zejména s ohledem na zatím ještě částečně trvající omezení po kybernetickém útoku, nebude možné všem vyhovět okamžitě. Děkujeme vám!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…