FN Brno: Trauma team ČR reaguje na požadavky světové organizace

18.09.2019 11:34

V úterý a ve středu cvičil v areálu Fakultní nemocnice Brno svoji připravenost Trauma team České republiky, jehož zdravotnickou část zajišťují zejména lékaři a nelékařští zdravotní pracovníci FN Brno. Cvičení bylo zaměřeno zejména na logistickou část a rovněž na rozšíření zdravotnického spektra služeb. Kromě tradičních chirurgických oborů jsou nově součástí týmu specializace jako gynekologie, internista či pediatrie.

FN Brno: Trauma team ČR reaguje na požadavky světové organizace
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Trauma tým ČR se momentálně transformuje dle principů Světové zdravotnické organizace (World Health Organization, WHO) a nově se bude jmenovat Emergency Medical Team CZ. Vedoucím lékařem Trauma teamu ČR je MUDr. Milan Krtička, Ph.D, z Kliniky úrazové chirurgie FN Brno a LF MU.

Trauma tým ČR byl v loňských letech vybaven novými stany, které si vyzkoušel při posledním cvičení. Nově je vybaven o ultrazvuk, biochemickou laboratoř či sterilizátor. Cvičení se zúčastní také ostatní složky a to zejména hasiči z Hasičského záchranného sboru hl. města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…