Felix Slováček chystá v dubnu zlatý galakoncert

06.04.2016 14:42

Na sklonku loňského roku vydala akciová společnost Zlato zatím poslední album Felixe Slováčka s příznačným názvem Zlatý dárek a nyní společně chystají galakoncert, který se uskuteční 14. dubna v pražské Lucerně.

Felix Slováček chystá v dubnu zlatý galakoncert
Foto: archiv F. Slováčka
Popisek: Felix Slováček

„Na galakoncertu zazní skladby, které posluchači už znají z CD Zlatý dárek, doplní je mezinárodní hity. Doprovodí mne můj big band, jako hosté se na koncertě objeví i mé děti – Felix a Anna. Vůbec poprvé tuto sestavu doplní zpěvačka Jitka Zelenková,“ prozradil Felix Slováček.

Na albu je podle známého hudebníka swingový repertoár od 30. let minulého století. „Když se řekne swing, většina lidí si vybaví hlavně slavné americké autory. Na české hudební scéně ale také vznikalo nepřeberné množství krásných melodií. Jsem přesvědčen, že kdyby jejich autoři měli přístup na zámořský trh, dosáhli by světového věhlasu. Jenže neexistoval globální hudební průmysl, MTV ani YouTube,“ konstatoval.

Felix Slováček v 70. letech, tehdy ještě v západním Německu, natočil velké desky a názvy Zlatý saxofon z Prahy a Zlatý zvuk z Prahy. „Zlatá Praha měla vždycky zvuk, Karel Gott byl Zlatý hlas z Prahy, já Zlatý saxofon. Odráží to vnímání zlata jako synonyma něčeho výjimečného, exkluzivního a zároveň solidního,“ zavzpomínal Slováček, který se v loňském roce stal ambasadorem značky Zlato.

„Když jsem se vloni potkal s lidmi, kteří zlatu rozumí, začal jsem se o tento nádherný kov zajímat více. A to hlavně proto, že můj tatínek i dědeček sbírali mince. V jejich sbírce byla celá řada zajímavých a krásných mincí, a to především rakousko-uherských. Všechny byly právě tomto nádherném žlutém kovu,“ vysvětlil.

Vstupenky na Galakoncert Zlatý dárek lze zakoupit v síti Ticketpro za 499,- Kč nebo můžete získat dvě zdarma, pokud využijete časově omezené nabídky společnosti Zlato a začnete spořit ve zlatě anebo si zakoupíte investiční zlato. Podrobnosti o nabídce zde, nebo můžete zavolat na bezplatnou infolinku 800 585 585.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…